Onkruid en bonenstokken

Onkruid

Vanavond weer een uurtje onkruid verwijderd. Daar kan ik wel een apart hoofdstuk aan wijden. Het was heerlijk in de tuin, na een dag regen is de grond lekker los en goed te bewerken. Dus onkruid verwijderen gaat makkelijker. Binnenkort zal ik mijn onkruid eens onder de loupe nemen in een nieuwe blog.

De dahlia’s zitten inmiddels in de grond. Op de foto liggen ze bij het hek. Langs het hek komen alleen witte dalia’s en in één van de vakken komen alle gekleurde dahlia’s. Als ze uit de grond worden gehaald in het najaar worden ze gelabeld op kleur dus kan niet mis gaan.

 

 

Bonen

De bonenstokken staan inmiddels ook. Lekker duurzaam met tyraps. Maar wel heel stevig en windproof. Dat heb ik liever dan dat het hele rek omvalt bij een stevige wind of zomerstorm. Vroeger deed ik het met sisaltouw maar dat ging soms halverwege de zomer al kapot, vandaar de tyraps.

De bonen zijn nog niet gezaaid. Ze moeten nog voorgeweekt worden. Meestal zet ik ze een nachtje in water zodat de schil wat zachter wordt, dan ontkiemen ze sneller.  Je kan ze ook binnen voorzaaien maar dat vraagt meer tijd en werk (zaaien, water geven en afharden) en aangezien ik al wat achter loop op mijn planning doe ik het dit jaar zo. Als er na het zaaien niet teveel regen valt lukt het ook wel.
De stokken staan veertig centimeter uit elkaar en meestal zaai ik zeven bonen per stok. Op die manier probeer ik de zaden die niet opkomen een beetje te compenseren.

Afgelopen zondag hebben we gefietst in Brabant, rond Hoogerheide, Ossendrecht en de Kalmthoutse heide. Natuurlijk kijk ik als een echte boer naar wat er groeit en bloeit op het land. Of de aardappels al geplant zijn.. en als ik prei op het land zie staan bedenk ik me dat daar ook nog een plekje voor gezocht moet worden…. en toen zag ik dit… ijsbergsla, een land vol! Dat zien we in Zeeland niet zoveel, dus gelijk een paar foto’s van genomen, alsof het een echte toeristische attractie is😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s