Bonen, aardbeien en mais

De dag begon met het maken van een lijstje. Er is zoveel te doen dat er keuze’s gemaakt moeten worden.  Dus eerst een start gemaakt met de huishoudelijke karweitjes, daarna met Luna naar de dierenarts voor haar inentingen  en na de lunch naar Tofje.

 

De bonen hebben een nachtje in het water gestaan,en vanmiddag zijn ze de grond in gegaan. Helaas geen foto’s van gemaakt, maar het is niet meer dan bonen in de grond stoppen. Na het planten leg ik altijd kippengaas over de plantgaten om te voorkomen dat de vogels er met de bonen vandoor gaan.

Daarna een deel van de mais geplant.  Mais plant je met 15 cm tussenruimte, en 60 cm tussen de rijen. Ik zet ze wel korter op elkaar, in de hoop dat de bevruchting goed zal verlopen. Dit kan alleen als je voldoende planten hebt die in een vierkant geplant zijn, zou je ze in een lange rij planten dan is er minder bevruchting en dus minder oogst. Bij mij staan ze een beetje beschut door het huis van de buren, dus als de wind uit het noorden komt tijdens de bloei zal er minder bevruchting zijn denk ik. Het is afwachten.
De mais is grotendeels bedoeld voor de kippen, die smullen van de kolven als ze oogstrijp zijn.  Als de suiker in de mais al is omgezet in zetmeel droog ik de kolven. Ook dan vinden ze het heerlijk. Altijd leuk om je beesten een plezier te doen met iets lekkers😍

 

De aardbeien groeien al goed, ondanks dat ze begin december zijn verhuisd naar de nieuwe tuin! Als je bedenkt dat ze hebben moeten werken aan een nieuw wortelgestel, en best wat vorst hebben gehad afgelopen winter na het verplanten doen ze het erg goed. Binnenkort kan het net erover. Maar daar moet ik nog een constructie voor verzinnen, met palen en bogen enzo. Materiaal genoeg dus binnenkort het resultaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s