Bonen, aardbeien en maïs

De dag begon met het maken van een lijstje. Er is zoveel te doen dat er keuze’s gemaakt moeten worden. Dus eerst een start gemaakt met de huishoudelijke karweitjes, daarna met Luna naar de dierenarts voor haar inentingen en na de lunch naar Tofje.

 

 

Bonen zaaien

De bonen hebben een nachtje in het water gestaan en vanmiddag zijn ze de grond in gegaan. Helaas geen foto’s van gemaakt, maar het is niet meer dan bonen in de grond stoppen. Na het planten leg ik altijd kippengaas over de plantgaten om te voorkomen dat de vogels er met de bonen vandoor gaan.

 

Maïs uitplanten

Daarna een deel van de maïs geplant. Maïs plant je met vijftien centimeter tussenruimte, en zestig centimeter tussen de rijen. Ik zet ze wel korter op elkaar, in de hoop dat de bevruchting goed zal verlopen. Dit kan alleen als je voldoende planten hebt die in een vierkant geplant zijn. Zou je ze in een lange rij planten dan is er minder bevruchting en dus minder oogst. Bij mij staan ze een beetje beschut door het huis van de buren. Als de wind uit het noorden komt tijdens de bloei zal er minder bevruchting zijn.

De maïs is grotendeels bedoeld voor de kippen. Die smullen van de kolven als ze oogstrijp zijn. Als de suiker in de maïs al is omgezet in zetmeel droog ik de kolven. Ook dan vinden ze het heerlijk. Altijd leuk om je beesten een plezier te doen met iets lekkers.😍

 

 

Aardbeien

De aardbeien groeien al goed, ondanks dat ze begin december zijn verhuisd naar de nieuwe tuin. Als je bedenkt dat ze hebben moeten werken aan een nieuw wortelgestel en best wat vorst hebben gehad afgelopen winter na het verplanten doen ze het erg goed. Binnenkort kan het net erover. Maar daar moet ik nog een constructie voor verzinnen met palen en bogen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s