Moestuin en koekjes

Vorige week viel het tijdschrift nieuwe “Tuin op tafel” weer op de mat. Altijd goed voor een paar uur leesplezier. Ik vind het leuk om te zien  wat andere moestuiniers doen, wat en hoe ze zaaien, planten en het werk in de tuin plannen en uitvoeren.  Wat doe je tegen slakken, aaltjes, onkruid enz. En elke keer leer je weer wat bij. Voor iedere moestuinier een aanrader

Afgelopen week 2 hele dagen in de moestuin gewerkt, en veel werk verzet. Eindelijk komt het einde in zicht van mijn “to do list”. Vrijwel alle paprika’s  zijn geplant in tunnels, verder mais, zinnia’s, zonnebloemen en dalia’s geplant  en  hééééél veel geschoffeld en onkruid verwijderd.  Nieuwe tegels gelegd, het net over de aardbeien afgemaakt en witlof en rucola gezaaid. En A3 heeft palen gezet bij de leiboompjes, zodat we deze kunnen gaan leiden ( uhuh) als het warmer wordt.        ( want dan worden de takken buigzamer)  en palen gezet bij de frambozen. En voor de 3e keer bloesem verwijderd uit de fruitbomen, want die blijven maar komen. Volgens mij zijn ze  het er niet helemaal mee eens dat ze dit jaar geen vruchten zullen dragen.
De dag begon vandaag met regen. Sinds donderdagavond tot vanochtend, ( zaterdag) is er 22 mm gevallen. En vanmorgen vergeten de meter te legen, waardoor er vanavond 31 mm in zat! Het was ook wel nodig, de grond was heel droog, verschillende zaaisels zijn niet opgekomen na het zaaien, waaronder de bietjes. Die ga ik komende week opnieuw zaaien.  Beetje mijn eigen schuld, ik heb nauwelijks water gegeven in de hoop dat het toch zou gaan regenen.. 😩
Maar de regentonnen zijn weer lekker gevuld!
Even een paar foto’s om te laten zien dat alles goed is gegroeid, aan de aardbeienplanten zitten al echte aardbeien, nog een paar weken en dan kunnen we gaan oogsten!

De prei staat in een wachtbed, in afwachting van een vaste plaats. Meestal zet ik de prei in de grond zonder ze uit elkaar te halen, beetje koemestkorrels in het kuiltje en dan de inhoud van het bakje er bovenop.  Gaat altijd goed.  Als er dan plaats is in een ander bed haal je het bosje prei uit de grond, en week de plantjes los door ze in een emmer water te zetten, dan trek je ze voorzichtig uit elkaar en plant ze in een gat.

 

Dit jaar voor het eerst dalia’s gezaaid. Meestal koop ik knollen, maar zaaien gaat dus ook. Ze hebben vanaf april in de kas gestaan en zijn vanmorgen de grond in gegaan.
Moet me nog wel verdiepen in het vervolg, want volgens mij moet dit jaar de knol gevormd worden die dan volgend jaar gaat bloeien, maar weet het niet zeker.

De aardappels groeien goed dankzij de regen.

En omdat het vanmiddag toch slecht weer was een koekjesmarathon gehouden.  Omdat ik een lactose intolerantie heb bak ik  zelf mijn koekjes, en dan meestal in grote hoeveelheden om de voorraad aan te vullen, en om er voorlopig weer even vanaf te zijn.  😊😊
De vriezer zit weer vol.

 

Onvermijdelijk… afwas😒

 

Helaas gaat er ook wel eens iets mis😬

Fijn weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s