Oogst uit de moestuin

Rabarber

Er staan een paar grote rabarberplanten in mijn nieuwe moestuin van de vorige huurder. Eén groene en twee rode. Groene rabarber is zuurder dan rode maar wel productiever. Er zaten inmiddels zoveel stengels aan dat ze geoogst moesten worden.
Ik heb ze weggeven aan mijn collega’s. Zelf heb ik helaas geen tijd om moes te koken. Hopelijk tijdens de volgende oogst wat meer tijd voor koken en inmaken.

 

Sla planten.

De nieuw gezaaide sla is eindelijk klaar, drie van de vier zaaisels zijn niet opgekomen helaas. Dit is kropsla Atraction.
Ik heb een kleine hoeveelheid uit het bakje gehaald en daar 25 plantjes van uitgeplant. De rest laat ik nog even staan, voor het geval dat de plantjes dood gaan of opgegeten worden door slakken.

 

Verplanten gaat het beste als je de zaailing met een kluitje uit het bakje haalt. Daarna gelijk water geven.

Op de tuin was het één en ander opgegeten. Vorige week zonnebloemen gezet en daar waren er drie van opgegeten. De dader was nog aanwezig….

 

 

Die heeft het niet overleefd…. ik voer de slakken die ik tegen kom aan de kippen😝

 

De eerst krop sla geoogst! We hadden te weinig sla voor een maaltijd dus maar even een “kropje in wording” gehaald van mijn eigen landje. Je hoeft tenslotte niet te wachten tot de krop helemaal volgroeid is, je kan hem nu ook al eten. Deze sla heet Meikoningin en schiet snel in het zaad als het warmer wordt. Hopelijk duurt ’t nog even want ik heb er nog heel wat staan (30 ofzo😉). Gelukkig vinden de kippen een kropje sla ook wel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s