Oogst uit de moestuin

Er staan een paar grote rabarberplanten in mijn nieuwe moestuin, van de vorige huurder. Eén groene en 2 rode. Groene rabarber is zuurder dan de rode,maar wel productiever. Er zaten inmiddels zoveel stengels aan dat ze echt geoogst moesten worden. En dat was gisteren.
Geen idee of het lekker was want ik heb ze weggeven aan mijn collega’s vanmorgen. Zelf heb ik helaas geen tijd om te koken momenteel, dus hopelijk tijdens de volgende oogst wat meer tijd om te koken en in te maken, want ik heb nog 1 potje van vorig jaar en dan is alles op.

En de nieuw gezaaide sla is eindelijk klaar, 3 van de 4 zaaisels is niet opgekomen helaas. Dit is kropsla Atraction.
Ik heb een klein stukje uit het bakje gehaald en daar 25 plantjes van uitgeplant. De rest laat ik nog even staan, voor het geval dat de plantjes dood gaan of opgegeten worden door slakken.

 

Verplanten gaat het beste als je de zaailing met een kluitje uit het bakje haalt. En daarna gelijk water geven.

Op de tuin was het één en ander opgegeten. Vorige week zonnebloemen gezet, en daar waren er 3 van opgegeten. De dader was nog aanwezig….

 

 

Die heeft het niet overleefd…. ik voer de slakken die ik tegen kom nl aan de kippen😝

En de 1e krop sla geoogst! We hadden in de koelkast  te weinig sla voor een maaltijd, dus maar even een “kropje in wording” gehaald van mijn eigen landje. Je hoeft tenslotte niet te wachten tot de krop helemaal volgroeid is, je kan hem nu ook al eten. Deze sla heet Meikoningin, en schiet snel in het zaad als het warmer wordt. Hopelijk duurt ’t nog even, want ik heb er nog heel wat staan.                    ( 30 ofzo!😉)  Gelukkig vinden de kippen een kropje sla ook wel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s