Middelburg en onkruid in de moestuin

Vandaag een dagje wezen winkelen in Middelburg met mijn moeder. Dat was weer erg gezellig. En als echte moestuinier kijk je onderweg natuurlijk ook naar tuin en keukenspullen😊
Ik ging alleen voor een aantal kruiden, maar wat hebben ze leuke dingen bij Dille en Kamille. Heerlijke winkel om even door te lopen!
Daarna een rondje over de markt gedaan en lekker gegeten in de Drukkerij ( Brasserie/ boekhandel op de markt) Ik zal niet alles laten zien maar even een sfeerimpressie.
En dan helemaal geen tuin vandaag? Natuurlijk wel!
Vanavond nog even in de achtertuin gewerkt. Vorig jaar vond ik het nog schattig, die witte trompetachtige bloemetjes van de winde. Maar nu neemt hij de hele tuin in beslag. Hij is nl in de composthoop gekropen en heeft zich door middel van de compost door de tuin verspreid… nou ja, dat heb ik zelf gedaan natuurlijk. Dus… opgraven die wortels en volhouden denk ik.

 

En de vruchtval is begonnen. Ieder jaar in mei / juni  laten de fruitbomen een deel van hun vruchten vallen.( natuurlijke vruchtrui)  Er liggen kleine peertjes en pruimpjes onder de bomen, de eerste. Meestal wachten we nog een paar weken en bekijken dan of er nog uitgedund moet worden. ( de foto’s zijn helaas niet helemaal scherp)

 

Tot slot deze bijzondere tekst, gevonden op een muur van een huis in Middelburg.. stof tot nadenken😊

Een gedachte over “Middelburg en onkruid in de moestuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s