Stoomtreindag

Het Hemelvaartsweekend is traditiegetrouw stoomtreinweekend bij de SGB (Stoomtrein Goes-Borsele) Aangezien A3 er vroeger vrijwilliger is geweest in zijn jonge jaren gaan we ieder jaar treinen kijken.

 

 

 

 

Ach, ik geef natuurlijk niets om treinen maar een middagje fietsen door Zuid-Beveland en foto’s maken is altijd leuk. Het was ook best druk, de treinen zaten vol en in Hoedekenskerke zat de loods vol met bezoekers dus volgens mij was het een geslaagde dag😊

Bonen zaaien

En dan de bonen…. ze komen niet op. Gisteren een beetje gegraven langs de stokken, maar geen boon meer te vinden. Deze was eenzaam en alleen opgekomen. Kort na het zaaien heeft het een paar dagen flink geregend en daar houden bonen niet van. Dus nu thuis bonen voorgezaaid in bakken, hopelijk lukt het nu wel. Vorig jaar heb ik ook drie pogingen ondernomen voordat er bonen groeiden, dus afwachten weer maar.

Op de tuin gaf iemand het advies om de bonen 24 uur tussen twee natte theedoeken te leggen en ze daarna in een kuiltje rond de stok te leggen met een beetje potgrond erop. Met name die potgrond is een goed idee want iedere keer als ik water geeft of als het flink regent slaat de grond dicht. Door de potgrond hebben ze minder kracht nodig om boven de grond te komen. Dus als voorzaaien niet lukt wordt dit plan C.

En wat doe je met al die kroppen sla die klaar zijn om geoogst te worden…. opeten natuurlijk😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s