We proberen duurzaam te leven, dus ook duurzaam te tuinieren. Materiaal wordt hergebruikt in de breedste zin van het woord. Als er hout nodig is om iets te bouwen, zoals recent de schuur, halen we dit bij een sloopbedrijf of 2e hands bij particulieren.  Zo is ook het merendeel van ons gereedschap aangeschaft, of gekregen.

Compost wordt zelf gemaakt door tuin- en keukenafval te verzamelen. De mest van de kippen zorgt er voor dat de compost voedzaam is voor de bodem.
In de moestuin en ook rondom het huis hebben we meerdere regentonnen om water op te vangen, daarmee wassen we de auto, geven de tuin water enz.
Op het dak van ons huis hebben we zonnepanelen, waarmee we zelfvoorzienend zijn.
Door de moestuin kunnen we voor een groot deel voorzien in onze groente en fruitbehoefte. Regelmatig maak ik jam, rabarbermoes, picalilly enz.
Om ziekten en plagen te voorkomen  of te behandelen worden er zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt. Voor bladluizen gebruik ik bv een sopje van afwasmiddel met zonnebloemolie, opgelost in lauw water. Ook lieveheersbeestjes helpen bij de bestrijding.