De afgelopen 4 jaar heb ik met veel plezier getuiniert  op een klein moestuincomplex achter het koetshuis in Wilhelminadorp. In een gemoedelijke sfeer tuinierden we daar met 8 tuinders.  Doordat de verhuurder andere plannen had met dit stuk grond ben ik op zoek gegaan naar een andere tuin, en heb deze gevonden bij de Vereniging ter Bevordering en Instandhouding van Volkstuintjes ( VBIB) Dit complex is een stuk groter, het bestaat nl uit zo’n 70 tuinen.
Per 1 januari 2017 huur ik daar een tuin  van zo’n 200 vierkante meter.  In de eerste maanden hebben we vooral  hard gewerkt aan het bouwen van een schuur. De oude tuin hadden we in december al leeggehaald en opgeleverd.  Alle vaste planten, bomen en struiken zijn  meegenomen naar de nieuwe tuin.
Ik heb altijd erg genoten van het tuinieren in de oude tuin, dat was echt mijn plekje, lekker rustig ook met het bos op de achtergrond. Nu moet ik vooral wennen aan de nieuwe plek. Het is een tuin direct aan de weg en het fietspad. Hier heb ik zelf voor gekozen omdat dit makkelijk is bij het sjouwen van zakken compost, afval enz, maar het is een stuk rumoeriger dan de oude tuin. Maar het heeft gelijk ook zijn charme, want veel wandelaars en fietsers groeten je en af en toe vaart er een boot door het kanaal, dus genoeg te zien en beleven.