Vanaf 2012 t/m 2016 heb ik met veel plezier getuinierd op een klein moestuincomplex achter het koetshuis in Wilhelminadorp. In een gemoedelijke sfeer tuinierden we daar met acht tuinders.  Doordat de verhuurder andere plannen had met dit stuk grond ben ik op zoek gegaan naar een andere tuin en vond deze bij de Vereniging ter Bevordering en Instandhouding van Volkstuintjes (VBIB). Dit complex is een stuk groter, het bestaat uit zo’n 70 tuinen.
Per 1 januari 2017 huur ik daar een tuin  van zo’n 200 vierkante meter.  In de eerste maanden hebben we vooral  hard gewerkt aan het bouwen van een schuur. De oude tuin hadden we in december al leeggehaald en opgeleverd.  Alle vaste planten, bomen en struiken zijn  meegenomen naar de nieuwe tuin.
Ik heb altijd erg genoten van het tuinieren in de oude tuin. Het was echt mijn plekje, lekker rustig met het bos op de achtergrond. Maar inmiddels ben ik helemaal gewend aan de nieuwe moestuin. Voordeel van tuinieren bij een vereniging is dat er altijd hulp in de buurt is en er altijd is voor een goed gesprek en de nodige adviezen. Iedereen tuiniert op zijn eigen manier en dat wordt ook gerespecteerd.

 

 

Een nieuwe tuin.