Oeps, foutje

 

Moestuinjam. Zo leuk om te maken en nog leuker om weg te geven.

Dit is de regenmeter van vorig weekend. En wat was ik blij, bijna 15 mm over mijn landgoedješŸ˜Š
De groente Ā heeft daarna een groeisprintje getrokken, het schiet omhoog.

 

Naambordjes maken voor de moestuin

Ik ben ook nog creatief bezig geweest, met wat restjes hout van de bouw van de schuur en het kippenhok. Paar stokken en planken, wat spijkers en schoolbordverf. Daarna met een paintmarker de tekst erop geschreven.

 

We hadden ook nog bezoek in de tuin. Toen ik de blauwe regen en klimop aan het snoeien was hoorde ik een hard getjilp en ineens zat er een heel klein vogeltje in het gras. Het was helemaal van de kaart, keek ons wel aan maar bewoog verder niet. Het leek nog een jong beestje dat niet kon vliegen.. tja, wat doe je daar mee? Wij gelijk een zoekpoging naar het nest gestart. We vonden er twee, waarvan er Ć©Ć©n niet bewoond leek maar in de andere zat een veertje. Het was wel een klein nestje maar mogelijk kwam het daar toch uit dus geprobeerd om het beestje daar in te zetten. Geprobeerd, want toen we het oppakten vloog het weg… gelukkig maar.

 

Luizen in de appelboom

Met Ć©Ć©n van de appelbomen gaat het niet goed. Hij zit onder de luis. De laatste tijd ook niet meer veel gesproeid dus dat ga ik nu weer oppakken. Water met olie en afwasmiddel. Waarschijnlijk ben ik er te snel mee gestopt de vorige keer..

 

Augurken en komkommers

Dit is de vrouwelijke bloem van een augurk.
Gisteren liet ik aan A3 vol trots mijn eerste komkommer van het jaar zien. “Nog een paar dagen, dan eten we komkommers” zei ik nog… maar toen ik vanmorgen nog eens goed naar de plant keek zag ik ineens dat het augurken zijn…. Oeps, foutje. Hij was al flink gegroeid, nu alleen nog geschikt als zure bom.šŸ˜€ Ik had op het laatste moment besloten de komkommers en augurken te wisselen van plaats, dus dan krijg je dat soort vergissingen. Hoe je het verschil ziet? De augurken die ik teel hebben een ruw harige schil en zijn productiever Ā dan komkommers. Ze hebben ook een mooiere vorm, een komkommer heeft een meer ongelijkmatige vorm (in het midden dikker en uiteinden puntig) en ze groeien harder.

 

 

Insectenhotel

Eindelijk ook het insectenhotel opgehangen uit de oude moestuin. Het stond al vanaf april in het schuurtje, moest nog wat bijgevuld worden omdat de vogels de inhoud als nestmateriaal hadden gebruikt. Dus nog wat oude bamboestokken verzaagd en dennenappels erin gedaan. Er zit nu voliĆØregaas overheen om te voorkomen dat de vogels weer toeslaan.

Het insectenhotel heb ik zelf gemaakt van een paar wijnkistjes, oude takken van dahlia’s, bamboestokken en dennenappels. Het moet in verband met de aanvliegroute hangen in de windrichting zuid, zuid-oost of zuid-west. Liefst met een dakje erboven…

 

 

De snijbiet is opgekomen! Niet verwacht, want het zaad is al van 2013. Dussss… als je oud zaad hebt liggen… altijd proberen. Het leuke is ook dat ik het zaad zelf heb gewonnen uit doorgeschoten planten. Ā Mijn streven is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, dus van alle planten verzamel ik zaden. En ja, zelfs van hybriden. Ze zeggen altijd dat dit niet kan, maar tot nu toe ben ik niet teleurgesteld.

 

Er gaat ook wel eens iets mis… oorzaak nog niet gevonden helaas.
Er gaan ook dingen wel goedšŸ˜Š

 

Dit was mijn lunch, in het kader van “eet meer groente “…. wortel, courget, frambozen, radijs, jostabessen Ā en ananas. Bijna allemaal uit eigen tuin.

 

Eind van de middag… onheilspellende luchten met honderden vogels…. als dat geen slecht-weer-voorspelling is…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s