Fotosessie met een courgette

 

Wat zijn ze toch mooi, die zinnia’s. Jaren geprobeerd om te kweken, en pas vorig jaar voor t eerst gelukt. En dit jaar weer, gelukkig.  In april waren er een aantal opgegeten in de kas maar daarna hebben ze zich goed hersteld. Ik schreef er  hier  eerder over.

 

De prei heeft eindelijk  een vaste  plek gekregen in de moestuin. Ze stond al langere tijd in een wachtbed. Het kostte nog veel moeite om haar te planten, de grond is nog steeds keihard. Je hebt bijna een pikhouweel nodig om de grond te bewerken😊

Maar goed,  prei planten, hoe doe je dat? Eerst graaf je de prei op en zet de kluit in een emmer water. Ze moeten ongeveer potlood dik zijn. ( Maar ik heb ze ook wel eens in de grond gezet met de dikte van bieslook, dat ging ook hoor.) Haal voorzichtig de preitjes met wortel en al uit de kluit. Het geeft niet als er iets beschadigd, dit groeit wel weer aan.  De wortels moeten daarna bijgeknipt worden         (ongeveer de helft eraf), daarmee stimuleer je ze om nieuwe wortels te maken. Want snoeien doet groeien! Daarna haal ik ongeveer een derde van de bladeren af.
Dan gaan ze de grond in. Je kan een geul graven en de prei daar in leggen, maar omdat de grond zo hard is lukt dat niet. Dus ik heb met een hamer en een ijzeren pin een gat gemaakt, en steeds een prei in het gat gestopt. Het kan kan ook bv met een stok als de grond zacht is. En dan komt het….. het gat gooi je niet dicht met grond!! Dit moet door de regen vanzelf dicht gaan. Bij gebrek aan regen geef ik ze regelmatig water met de gieter. Prei moet blijkbaar een beetje afzien om goed te groeien.

 

 

De paprika’s gaan ook eindelijk groeien, door de droogte loopt het allemaal wel een beetje achter.  Ze kunnen daardoor niet goed bij hun voeding komen. Ik heb ze nu maar  koemestkorrels opgelost in water gegeven, beetje hulp kan geen kwaad. Dit is een paarse paprika, mocht denken dat ik mis ben met aubergine, het is echt een paprika. ( ook te zien aan het blad van de plant)

De eerste courgette geoogst! Dat is wel een fotosessie waard😊

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s