Fotosessie met een courgette

Wat zijn ze toch mooi, de zinnia’s. Jaren geprobeerd om te kweken en pas vorig jaar voor het eerst gelukt. En dit jaar weer, gelukkig. In april waren er een aantal opgegeten in de kas maar daarna hebben ze zich goed hersteld. Ik schreef er hier eerder over.

 

Prei planten

De prei heeft eindelijk een vaste plek gekregen in de moestuin. Ze stond al langere tijd in een wachtbed. Het kostte nog veel moeite om haar te planten, de grond is nog steeds keihard. Je hebt bijna een pikhouweel nodig om de grond te bewerken😊

Prei planten, hoe doe je dat? Eerst graaf je de prei op en zet de kluit in een emmer water. Ze moeten ongeveer potlood dik zijn. Maar ik heb ze ook wel eens in de grond gezet met de dikte van bieslook, dat ging ook. Haal voorzichtig de preitjes met wortel en al uit de kluit. Het geeft niet als er iets beschadigd, dit groeit wel weer aan. De wortels moeten daarna bijgeknipt worden. Ongeveer de helft eraf. Daardoor stimuleer je ze om nieuwe wortels te maken. Want snoeien doet groeien. Daarna haal ik ongeveer een derde van de bladeren af.

Dan gaan ze de grond in. Je kan een geul graven en de prei daar in leggen, maar omdat de grond zo hard is lukt dat niet. Dus ik heb met een hamer en een ijzeren pin een gat gemaakt en steeds een prei in het gat gestopt. Het kan kan ook met een stok als de grond zacht is. En dan komt het….. het gat gooi je niet dicht met grond. Dit moet door de regen vanzelf dicht gaan. Bij gebrek aan regen geef ik ze regelmatig water met de gieter. Prei moet blijkbaar een beetje afzien om goed te groeien.

 

 

 

Paprika mest geven

De paprika’s gaan ook eindelijk groeien. Door de droogte loopt het allemaal wel een beetje achter. Ze kunnen daardoor niet goed bij hun voeding komen. Ik heb ze opgeloste koemestkorrels gegeven, een beetje hulp kan geen kwaad. Dit is een paarse paprika. Mocht denken dat ik mis ben met aubergine, het is echt een paprika.

 

De eerste courgette geoogst! Dat is wel een fotosessie waard😊

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s