Moestuinperikelen

Bovenstaande foto is nu typisch een bloem van een gedrochtje. Sorry voor de naam maar ik kan het niet anders formuleren. Onderstaande vleestomaat is daar een voorbeeld van. Bij de bevruchting gaat er iets mis waardoor er een dubbele bloem ontstaat. De tomaat die daar uit groeit is helemaal in elkaar gefrommeld. Je ziet het meestal bij vleestomaten en vaak bij het eerste bloemetje.

 

 

Tomaat Ossenhart… als je naar de vorm kijkt begrijp je de naam😊

 

Tomaten dieven en blad verwijderen

In de kas zijn alle planten gediefd en bladeren afgeknipt. Ik had een emmer vol. Ik heb nogal de neiging om de planten te dicht op elkaar te zetten….niet echt handig want je moet ook nog lopen en werken in de kas. Om te voorkomen dat mijn kleren onder de gele vlekken zitten of ik niet meer bij de tomatenplanten kan haal ik zo af en toe bladeren weg. Deze groeien gewoon weer aan. Als de tomaten gaan rijpen doe je dat sowieso zodat er meer zonlicht bij de vruchten kan komen.

 

Brandnetelgier

Gisteren heb ik de brandnetelgier gezeefd en in oude wijnflessen gebotteld als een echte sommelier, haha😊
En omdat er regen wordt voorspelt gelijk maar wat bij de planten gegooid zodat het lekker kan inregenen. De maïs, pompoenen,  courgettes en meloenen houden er wel van.

 

De eerste vrouwelijke bloem van de watermeloen.

En de galiameloen.

 

 

Ook grappig dat beiden ander blad hebben, de foto hierboven is van de watermeloen, en die daarboven van de galiameloen.

 

 

Regentonnen schoonmaken

Omdat alle regentonnen leeg waren heb ik ze allemaal schoongemaakt. Dat was wel nodig, het water wat eruit kwam was groen. Er zat een dikke laag slik onderin. Het is overigens nog nooit gebeurt dat alle tonnen leeg waren. We hebben er vier, genoeg voor ruim een halve kuub water. Dit geeft wel aan hoe weinig regen er is gevallen hier in Zeeland.

Asperges

En dan de asperges. Ik heb inmiddels uitgezocht dat de zaden rood worden in de herfst en dat ze drie tot vijf zaden per bes dragen. Asperges zijn tweehuizig wat inhoud dat ze bij mannelijke en vrouwelijke planten voorkomen. Nu is het zaaien en opkweken van asperges niet makkelijk, bovendien weet ik niet of mijn planten geschikt zijn om mee te kweken want het kunnen wel hybrides zijn. Bovendien kost het veel tijd om ze op te kweken uit zaad en ze houden dan ook 2 jaar een zaaibed bezet… maar waarschijnlijk ga ik het toch proberen, als de zaden het redden. Dus voorlopig mogen ze blijven, maar ik ga ze wel reduceren want dit kost wel heel veel kracht van de plant.  Wordt vervolgd😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s