Moestuinperikelen

Bovenstaande foto is nu typisch een bloemetje van een gedrochtje. Ja sorry voor de naam maar ik kan het niet anders formuleren. Onderstaande tomaat ( een vleestomaat) is daar een voorbeeld van. Bij de bevruchting gaat er iets mis, waardoor er een dubbele bloem ontstaat, en een tomaat die helemaal in elkaar verfrommeld zit. Je ziet het meestal bij vleestomaten, en dan vaak ook bij het eerste bloemetje.

 

Tomaat Ossenhart… als je naar de vorm kijkt begrijp je de naamūüėä

 

In de kas zijn alle planten gediefd en bladeren afgeknipt. Ik had een emmer vol! Ik heb nogal de neiging om de planten te dicht op elkaar te zetten….niet echt handig want je moet ook nog lopen en werken in de kas. Om te voorkomen dat mijn kleren onder de gele vlekken zitten of ik niet meer bij de tomatenplanten kan haal ik zo af en toe bladeren weg. Deze groeien gewoon weer aan, en ze kunnen ook wel wat missen hoor. En als de tomaten gaan rijpen doe je dat zowiezo, zodat er meer zonlicht bij de vruchten kan komen.

Gisteren heb ik de brandnetelgier gezeefd en in oude wijnflessen gebotteld, als een echte sommelier, hahaūüėä
En omdat het gaat regenen( zeggen ze….) gelijk maar wat bij de planten gegooid, dan kan het lekker inregenen. De mais, pompoenen, ¬†courgettes en meloenen houden er wel van!

 

Kijk, de eerste vrouwelijke bloem van de watermeloen! ( sorry, beetje vage foto)

En van de galiameloen.

 

Ook grappig dat beiden ander blad hebben, de foto hierboven is van de watermeloen, en die daarboven van de galiameloen.

 

Omdat alle regentonnen leeg waren heb ik ze allemaal schoongemaakt. Dat was wel nodig, het water wat eruit kwam was groen, er zat een dikke laag slik onderin. Het is overigens nog nooit gebeurt dat alle tonnen leeg waren, we hebben er 4, genoeg voor ruim een halve kuub water. Dit geeft wel aan hoe weinig regen er is gevallen hier in Zeeland.

 

En dan de asperges. Ik heb inmiddels uitgezocht dat de zaden rood worden in de herfst en dat ze 3 tot 5 zaden per bes dragen. Asperges zijn tweehuizig, wat inhoud dat ze bij mannelijke en vrouwelijke planten voorkomen. Nu is het zaaien en opkweken van asperges niet makkelijk, bovendien weet ik niet of mijn planten geschikt zijn om mee te kweken, want het kunnen wel hybrides zijn. ( ik heb ze als klauwen gekocht en weet het ras niet..) Bovendien kost het veel tijd en inspanning om ze op te kweken uit zaad, en ze houden dan ook 2 jaar een zaaibed bezet… maar waarschijnlijk ga ik het toch proberen, als de zaden het redden. Dus voorlopig mogen ze blijven, maar ik ga ze wel reduceren want dit kost wel heel veel kracht van de plant. ¬†Wordt vervolgdūüėČ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s