Regen!

Ja hoor, er kwam eindelijk regen op de moestuin! Niet heel veel maar de bovenlaag van de grond  is toch wat zachter geworden. De grond is gelukkig niet dichtgeslagen, ik heb hem redelijk open kunnen houden.
Vanmiddag nog even nieuwe sla gepland, maar als je een plantschepje de grond in steekt is het vier centimeter onder het aardoppervlak toch nog hard. Er zal nog heel veel regen nodig zijn om de bodem te herstellen vrees ik.
Er is al behoorlijk wat schade. In de tuin bij ons huis staat een pruimenboom die met de dag geler wordt, ik vraag me af of dit echt vochttekort is of ook een voedingstekort. Ook op de moestuin staat een rode bessenstruik die al een dode tak heeft. Of alleen het blad is bruin, en de tak leeft nog, dat kan ook. De weerberichten voorspellen meer regen komende week, dus hopelijk herstelt alles nog…
Er komen steeds meer lege plekken. De doorgeschoten sla heb ik uit de tuin verwijderd. Het ziet er niet uit, al die lange slungels sla en bij de kippen komt de sla hun neus uit😊 Ik heb twee planten laten staan om zaad uit de winnen. Je bent zelfvoorzienend of niet hé.
Onder het gaas op de foto heb ik nieuwe rucola gezaaid. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar aangezien ik nog steeds geen plek heb voor de prei had ik bedacht dat dat hier maar moest zijn. Alleen kan prei niet naast bietjes… oeps….
Dus zet ik er twee rijtjes rucola tussen, kunnen ze ook geen ruzie krijgen😊😊 Voor diegene die het niet weet, in de moestuin heb je goede en slechte buren. Daar zal ik nog eens een aparte blog aan wijden.
Nu is het wachten op de regen, want ik krijg nog steeds geen riek in de grond zonder dat mijn voeten zeer doen. Dus eerst moet de grond zachter worden.

Rondlopend met mijn fototoestel zie ik ineens dat de asperges zaden hebben. Ik weet niet of dat nu goed of fout is. Dat zoeken we op. Op internet wel te verstaan. Waarschijnlijk ga ik ze verwijderen, zaden dragen kost een plant veel energie.

Nog even een paar overzichtsfoto’s.

 

Verder is er niet zoveel te melden vandaag. Want wat doe je zoal in een paar uur in de tuin.. beetje zaaien (sla), beetje planten (ook sla😊), maar vooral onkruid verwijderen en schoffelen.
En ja, wat eet je dan ’s avonds? Weer sla😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s