Kreabea

Door het zonnige weer wordt het steeds mooier in de polder. De gerst kleurt met de dag geler, wat een prachtig contrast geeft met de blauwe lucht. Wat is het toch mooi om in de polder te wonen!
Zo langzamerhand kan ik een boek schrijven over de kippen. Want wat trof ik gistermorgen aan…. 2 broedse kippen!!! De hele dag lekker knus met z’n tweetjes koppig op het nest blijven zitten!   Saté heeft het gedrag van de zwarte overgenomen, en nu hebben we dus nog 1 kip die eieren legt. Want een broedse kip legt geen eieren, die zijn van de leg😕
Dus de hele dag hou ik in de gaten of Leentje nog een ei wilen leggen of niet. Ze gaat dan op de trap staan omdat ze naar het leghok wil, wat niet kan omdat ik het luikje dicht doe voor de andere 2. En ja hoor, vanmiddag heeft Leentje een ei gelegd, en daarna is Saté erop gaan zitten😝

We hebben de druif gesnoeid, dat was wel nodig, Meters takken hebben we verwijderd en de takken zaten ook al vol dieven. Wij snoeien altijd na het 2e blad na het 2e trosje. En gelijk de dieven verwijderen ..  over een week of 4 lopen we alles nog eens na en dan gaat gelijk het net erover. Krenten doen we niet meer ( de kleinste druiven verwijderen van de tros). We hebben dit vorig jaar voor het eerst niet gedaan en er was geen verschil in grootte van de trossen, dus die beslissing was snel gemaakt, scheelt een hoop werk om het niet te doen.

De bonen gaan eidelijk goed, ze slingeren zich al  om de stokken ( met een beetje hulp van de tuinder..)

En nog even creatief bezig geweest met een stok uit het bos, een stuk ijzerdraad en een paar lege flesjes, bewaard van de koffiemelk. Paar zinnia,s erin, klaar😊

Zo zien onze toetjes er tegenwoordig uit, lekker met vers fruit uit de tuin. Soja yoghurt met aardbeien, rode bessen en jostabessen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s