Nieuw

 

 

Sinds kort heb ik een nieuwe vriend. Een mooie rooie jongen die me komende zomer gaat helpen in de moestuin.  Met goedvinden van mijn man A3 natuurlijk.

Voordat iedereen gaat denken dat ik niet meer monogaam ben, het is een rode grastrimmer om het kweekgras op de dijk een beetje in toom te houden. Het afgelopen jaar heb ik dat netjes bijgehouden met de (antieke) handzeis van de overleden vader van A3, die ik helaas nooit gekend heb. Het zeisje werkt nog prima. Wannes Franse heeft er altijd goed voor gezorgd en gebruikte hem ook al op zijn “lapje”. Helaas is het  niet  handig voor mijn rug, want na 5 minuten zeisen kwam ik bijna niet meer overeind.

Vandaar de nieuwe vriend. Omdat er geen stroom is in de moestuin heeft hij een accu. Wel zo handig en duurzaam, want de energie wordt opgewekt met onze eigen zonnepanelen. Blij mee!

Afgelopen zaterdag nog even in de tuin geweest. Er was natuurlijk niet veel te doen maar ff checken kan  geen kwaad, gezien de storm van afgelopen week. Maar alles stond er nog.  Alleen de stokroos was verzopen. De kuip had blijkbaar geen grote gaten, of de gaten zaten verstopt.  Dus die heb ik nog even uit haar zwembadje gehaald en ergens in een gat gestopt, hopelijk overleeft ze het. In het ergste geval moet ik nieuwe zaaien. Dat zou wel jammer zijn want stokrozen zijn 2 jarig, wat inhoudt dat ze pas het 2e jaar bloeien. Maar we wachten het af.

Verder… ach, je kent het wel, van die kleine klusjes die niet veel tijd kosten maar ondertussen ben je toch een paar uur bezig. Het kruiwagenwiel was weer half leeg en moest dus mee naar huis om opgepompt te worden met de compressor. Natuurlijk lag er net geen goed gereedschap om het wiel los te maken dus dan maar met de waterpomptang… was een heel geklooi en gepruts, maar het is gelukt!

Er stond nog wat onkruid in het zaad dus gelijk maar verwijderd.  De fruitbomen kregen kalk en de asperges en rabarber koemest. ( Geen idee of dit kan in januari maar er zijn ook mensen die mesten op zandgrond  in januari dus zal wel kunnen  denk ik – iemand tips hiervoor?) Ik had nog nieuwe zaden van zinnia’s en cosmea voor mijn tuinbuurman meegenomen, dus even een praatje, en zo was de ochtend alweer om. Thuis een bos kersenbloesem op de plaats van de kerstboom gezet en de dahlia’s in de schuur nog een extra deken gegeven, er komt een paar dagen vorst in de nacht!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s