Kasteel Hex en tomaten

We zijn een lang weekend naar België geweest en dat betekent altijd veel regelen van te voren. Want, wie zorgt er voor de post, tofje, de kippen en de kas? Gelukkig was het weer snel geregeld, dank je wel iedereen!

 

 

Het doel van ons weekendje weg is Kasteel Hex in Heerde-Heks, België. Twee keer per jaar zijn de tuinen te bezichtigen, in juni en september.

 

 

 

 

 

Als je knoflook wilde kopen bij deze man moest je in de rij.

 

 

 

Als je veel gekocht had kon je de plantjes in bewaring geven in de plantencreche😊 Om ze daarna met de kruiwagen naar je auto te brengen.

Binnentuin van de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht.

Vanmiddag na thuiskomst even snel naar de tuin geweest. Alles was prima in orde. Morgen volgt een verslag met foto’s. Nog snel aardbeien getrokken, doorgeschoten sla meegenomen voor de kippen en sla voor onszelf, met bieslook. Lekker bij de spaghetti😊

Vorige week heb ik alle planten gediefd en opgebonden maar het is nu weer nodig. Ze groeien heel hard. Ik denk zo’n tien centimeter per week. Voor diegene die niet weten wat een dief is, dit is een nieuwe stam die ontstaat in de oksel van een blad. Als je hier niets aan doet groeit dit uit tot een nieuwe stam en heeft de tomatenplant ineens twee toppen. Dit kost meer energie voor de plant, de dieven worden daarom verwijderd.
Op de foto hierboven zie je een dief zitten boven het groene binddraad, op de foto hieronder is deze verwijderd.

 

 

 

Om het zonlicht wat te temperen heb ik oude lakens opgehangen. Vorig jaar deed ik dit met vliesdoek, maar dit kan niet goed tegen zonlicht, door de warmte in de kas verpulverd het.

 

De kippen leggen het liefst hun eitje in het rechterhoekje. Lastig als je allebei tegelijk moet, maar gelukkig lossen ze het samen goed op.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s