Kasteel Hex en tomaten

We zijn een lang weekend naar België geweest, en dat betekent altijd veel regelen van te voren. Want, wie zorgt er voor de post,  tofje, de kippen en de kas? Gelukkig was het weer snel geregeld, dank je wel iedereen!

 

 

Het doel van ons weekendje weg is Kasteel Hex in Heerde- Heks, België. 2x Per jaar zijn de tuinen te bezichtigen, in juni en september.

 

 

 

 

 

Als je knoflook wilde kopen bij deze man moest je in de rij!!

 

 

 

En als je dan heel veel gekocht had, kon je je plantjes in bewaring geven in de plantencreche😊 Om ze daarna met de kruiwagen naar je auto te brengen. Goed geregeld!

Binnentuin van de Sint- Servaasbasiliek in Maastricht.

Vanmiddag na thuiskomst  even snel naar de tuin geweest, alles was  prima in orde. Morgen volgt een verslag met foto’s. Nog snel aardbeien getrokken, doorgeschoten sla meegenomen voor de kippen en sla voor onszelf, met bieslook. Lekker bij de spaghetti😊

Vorige week heb ik alle planten gediefd en opgebonden maar het is nu al weer  nodig. Ze groeien heel hard, ik denk  zo’n  10 cm per week.  Voor diegene die niet weten wat een dief is, dit is een nieuwe stam die ontstaat in de oksel van een blad. Als je hier niets aan doet groeit dit uit tot een nieuwe stam en heeft de tomatenplant dus ineens 2 toppen. Dit kost meer energie voor de plant, dus de dieven worden verwijderd.
Op de foto hierboven zie je een dief zitten boven het groene binddraad, op de foto hieronder is deze verwijderd.

 

 

Om het zonlicht wat te temperen heb ik oude lakens opgehangen. Vorig jaar deed  ik dit met vliesdoek, maar dit kan niet goed tegen zonlicht, door de warmte in de kas verpulverd het.

 

De kippen leggen het liefst hun eitje in het rechterhoekje. Lastig als je allebei tegelijk moet, maar gelukkig lossen ze het samen goed op.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s