Stormschade en Johan Cruijff

Vanmiddag even naar de tuin geweest om de schade op te nemen van de harde wind. Dat viel me alles mee, er waren maar 2 paprika tentjes kapot gewaaid.  En de mais lag op de grond, maar ervaring heeft geleerd dat de planten hier wel van herstellen.

 

Ik heb nog geprobeerd om haar aan te aarden zoals je dat bij aardappels doet, maar door de wind was dat niet te doen.

En verder… de hele tuin geschoffeld en onkruid verwijderd, aardbeien getrokken en rode bessen geplukt.
De netten over de fruitkooien waren los gewaaid, dus deze extra verzwaard met een paar stoeptegels. Gelukkig hadden de vogels het nog niet ontdekt.

Tja, elke weer heeft zo zijn nadelen, of, zoals Johan Cruijff zei; “elk nadeel heeft zijn voordeel”.

Als het droog is kan je bij het wieden het onkruid laten liggen, dan verbranden de plantjes in de zon en gaan ze dood. Een heerlijk voordeel van warm en droog weer, schoffelen gaat veel sneller.   Zou je dit doen in een regenperiode, dan groeit het onkruid gelijk weer aan en heb je dus alles voor niets gedaan.  Dus moet je elk onkruidje opruimen.

Maar nu het flink geregend heeft kan je makkelijk de kluiten fijn maken door er met een hark op te slaan, ze verkruimelen dan. En de grond is erg rul, dus je kan met een schoffel werken maar ook met een hark. Als je de schoffel gebruikt bij een heel natte grond heb je bijna geen grip op de grond.

Vanmiddag de witlof uitgedund, maar helaas geen foto’s van gemaakt. Ik heb 10 cm aangehouden tussen de plantjes. De plantjes die ik heb uitgetrokken heb ik opnieuw geplant, dit lukt als de wortels niet beschadigd zijn. Het lukt dus niet altijd, soms krijg je kromme wortels of wortels met uitsteeksels. Wortels houden niet van verplaatsen.

En vanavond nog even een aardbeientaart gebakken.
Daar heb ik ook geen foto van, goed bezig hé😊😊 Ik kan wel het recept delen, het is een recept voor rabarbertaart maar je kan het natuurlijk met allerlei fruit maken. Omdat ik lactosevrij  eet heb ik de boter vervangen voor plantaardige boter. ( Wajang)
Erg lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s