Stormschade en Johan Cruijff

Stormschade in de moestuin

Vanmiddag even naar de tuin geweest om de schade op te nemen van de harde wind. Dat viel alles mee. Er waren alleen twee paprika tentjes kapot gewaaid en de maïs lag op de grond, maar ervaring heeft geleerd dat de planten hier wel van herstellen.

 

Ik heb nog geprobeerd om ze aan te aarden zoals je dat bij aardappels doet, maar door de wind was dat niet te doen.

En verder… de hele tuin geschoffeld en onkruid verwijderd, aardbeien getrokken en rode bessen geplukt.
De netten van de fruitkooien waren los gewaaid, dus deze werden extra verzwaard met een paar stoeptegels. Gelukkig hadden de vogels het nog niet ontdekt.

Tja, elk weer heeft zo zijn nadelen, of zoals Johan Cruijff zei; “elk nadeel heb zijn voordeel”.

Onkruid laten liggen na het wieden

Als het droog is kan je bij het wieden het onkruid laten liggen. Dan verbranden de plantjes in de zon en gaan ze dood. Een heerlijk voordeel van warm en droog weer, schoffelen gaat veel sneller. Zou je dit doen in een regenperiode dan groeit het onkruid gelijk weer aan en heb je alles voor niets gedaan.

Schoffelen of harken

Maar nu het flink geregend heeft kan je makkelijk de kluiten fijn maken door er met een hark op te slaan. Ze verkruimelen dan. De grond is erg rul, je kan met een schoffel werken maar ook met een hark. Als je de schoffel gebruikt bij een heel natte grond heb je bijna geen grip op de grond.

Witlof uitdunnen

Vanmiddag de witlof uitgedund  maar helaas geen foto’s van gemaakt. Ik heb 10 centimeter aangehouden tussen de plantjes. De plantjes die ik heb uitgetrokken heb ik opnieuw geplant.  Dit kan alleen als de wortels niet beschadigd zijn. Het lukt niet altijd.  Soms krijg je kromme wortels of wortels met uitsteeksels. Wortels houden niet van verplaatsen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s