Pinksterfair en regen in de moestuin

Yeahhh, afegleopen zaterdag begon de dag met regen. Wat heerlijk voor de tuin, maar eigenlijk was het een beetje te weinig, 3 mm. Maar toch fijn om even niet te hoeven sjouwen met gieters😊

 

Zaterdagavond waren we even langs de oude  tuin gelopen, en daar ontdekten we aardbeien tussen het onkruid. Tja, die laat je natuurlijk niet staan. De vogels konden ze blijkbaar ook niet vinden want er was nauwelijks van gegeten en de aardbeien waren goed rijp. Sommigen zelfs al overrijp.  Dus zaterdagochtend terug, met kleine emmertjes. En daarna gelijk maar jam gemaakt, en aardbeiensaus, en nog aardbeien voor op brood. Ook de buren blij gemaakt met een doosje en mijn ouders.

De tuin is een wildernis geworden, al het onkruid dat je kan bedenken staat er. Maar ook bloeiende groente en kruiden, zoals rucola,spinazie, uien, bieslook, rabarber. Sommigen al in het zaad geschoten. Ik vind het bijzonder boeiend om dit te zien, dus af en toe ga ik er even naar toe om te zien hoe alles bloeit. Je leert ook heel veel over planten, er staat bv witlof die bijna gaat bloeien, dit heb ik nog nooit gezien. O ja, en ik heb ook mijn lavendel teruggevonden dus die ga ik nog een keer ophalen. Nog even wachten tot de grond wat minder hard is, want er is eindelijk regen voorspelt.

Bloeiende bieslook, ideaal voor bijen!

De rabarber, met zaden!

Zondag zijn we op de fiets naar de Pinksterfair geweest in de rozentuin van Kats. Het was gezellig druk😊

 

 

 

 

 

 

Het avondeten moest een beetje makkelijk en snel, dus het werd een stokbroodje zalm met salade. We hadden nog wat restjes in de koelkast die op moesten dus deze gelijk maar verwerkt.

Zalmsalade>
blikje zalm, restje asperges,1 tomaat, 1/2 appel en sladressing en een beetje peper. Als het stokbroodje gebakken is beetje lactosevrije roomkaas erop en de salade.

Salade van tofje> spinazie, sla en blaadjes van de rode biet, cashewnoten, en restje krieltjes door elkaar, sladressing erbij en klaar. ‘ t Was lekker hoor😊😊

Vanmorgen weer op de tuin gewerkt. Omdat er toch een paar regendagen aankomen leek het me handig wat vooruit te werken. Dus vanmorgen stond ik om half 10 al te schilderen aan het schuurtje. Het hout is een  gaan werken door de warmte waardoor er ineens stukken bruin hout te zien zijn, beetje jammer. Dus vanmorgen alles bijgewerkt.

En daarna nieuwe kropjes sla geplant, en de rest van de worteltjes verspeend, en hier en daar nog wat bijgezaaid ( dille, radijs en snijbiet). En aardbeien geoogst natuurlijk!

 

Voor het eerst witte kool geplant, ben benieuwd of ze het gaan redden. Om het koolwitje  te slim af te zijn heb ik een klamboe gebruikt, die ik heb gevonden in de ruilwinkel.

De uitgedunde worteltjes. Sommige zijn zelfs al een beetje oranje. Ik denk dat ik iets te laat ben geweest met uitdunnen.

De pompoenen groeien goed, behalve de 2e vanonder, daar is er 1 gesneuveld. Dus ik heb er van de week al 1 naast gezet. Er is altijd wel een plant dat het minder doet, of dood gaat. Om die reden bewaar ik de plantjes die ik over heb  altijd zo lang mogelijk. Je moet het een beetje zien als een reserve elftal. Als er eentje niet goed presteert stuur je de volgende het veld in😊

 

Toen ik naar huis wilde gaan zag ik ineens dat de rode bessen oogstbaar zijn, tja, die ook nog maar even geplukt. De oogst is mager, veel bessen zijn verschrompeld door het vochttekort en de verhuizing.

Vanmiddag een wandeling gemaakt op Walcheren, achter Middelburg. Het Zeeuwse wandelnetwerk is prima!

Ook hier grote scheuren op het land door de droogte.

 

Shit, een pontje😅 Gelukkig ging het goed.

En dat loop je ineens op een boerenbedrijf tussen de koeien. Geweldig!!!

En vindt je een kasteel op je route, prachtig!!
Het waren mooie Pinksterdagen. 🌞

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s