Herfst

 

Vandaag had ik een moestuindag gepland,  maar de regen gooide roet in het eten. Dan maar binnen aan de gang met allerlei klusjes. De koekjes zijn op. En er moet gewassen worden, of het nu regent of niet. Normaal gesproken hang ik de was buiten in zon of wind te drogen maar vandaag gaat alles naar boven op de droogrekken.

De tomaten kleuren goed in de vensterbank. Als je een paar rijpe bij de groene laat liggen zorgen die voor snellere rijping van de groene tomaten. Je kan er ook een appel bij leggen of een banaan voor hetzelfde effect.

De koekjes zijn op en omdat het toch regent begin ik maar aan een baksessie. Haverkoeken en energierepen. De recepten volgen nog een keer.

 

Als alles uit de oven is kijk ik nog eens naar mijn lijstje met tuinklussen… toch wel jammer om een hele dag niets te kunnen doen, en zo hard regent het nu ook weer niet… Dus oude spijkerbroek aan, emmers kippenmest en grasmaaisel voor de compostvaten in de auto en naar de tuin.
Op de tuin gelijk de emmers mest en gras in de compost en alle emmers en zakken onkruid uit de schuur  in de auto gegooid en hup naar de milieustraat… wat een onkruid komt er toch uit die tuin, en waar moet je het laten… precies, weg ermee.
Terug op de tuin regent het nog steeds… wat nu? Eerst maar eens alle dode en bruine bloemen  uit de dalia’s geknipt. Ze zien er gelijk weer beter uit.
De pompoenen die ik afgelopen week heb geoogst gaan mee naar huis.

Het regent nog steeds als ik daar mee klaar ben.
Ik besluit een binnenkarweitje aan te pakken. Na de bouw van de schuur moest de de vloer nog muisproof  gemaakt worden. Hier en daar zijn er kieren ontstaan tussen de planken en de vloertegels. En ja, daar kunnen muizen onderdoor.

Les 1 in de cursus klussen voor vrouwen > Zorg voor goed gereedschap.
Les 2> als je dat niet hebt, improviseer.😊

 

Best aardig gelukt toch?

Thuis… klein geluk in het kippenhok. De kippen leggen nog steeds eitjes, al is het niet meer iedere dag. Je kan merken dat de dagen korter worden, ze gaan steeds vroeger op stok en ’s morgens zijn ze ook later beneden. Maar verder gaat het best goed zo met z’n drietjes nu. Ze slapen ook weer netjes op de stok en niet meer in het legnest.

Nu de herfst er aan komt verandert de natuur snel. De bomen kleuren met de dag mooier en laten soms hun blad al vallen. Tijd om de herfst binnen te halen in de vorm van bloemen en al dat andere moois dat de natuur ons biedt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s