Moestuinwinterwonderland.

 

Ondanks de weersvoorspellingen wordt ik er toch nog door overvallen… sneeuw! Mijn arme winterwortels staan te verkleumen in de moestuin.    Gelukkig zijn alle andere groenten op tijd geoogst en opgeslagen op een vorstvrije plaats. De dalia’s liggen onder een dekentje in de schuur en in de kas. Hopelijk blijft de temperatuur net boven nul en overleven ze het.

De kippen hebben het niet zo op de sneeuw, vooral de zwarte is bang van de vallende sneeuwvlokken en door de noordoostenwind waait het af en toe naar binnen. Ze steekt de kleintjes aan met haar angst en met z’n drietjes zitten ze in het nachthok, in afwachting van wat komen gaat. Als ik eten ga brengen komen de kleintjes snel naar beneden, de zwarte volgt aarzelend.  Gelukkig blijven ze daarna toch beneden, zodat ze eten en drinken binnen hun bereik hebben. ’s Avonds haal ik de drinktoren naar binnen, om te voorkomen dat het water bevriest. Als het overdag vriest moet het water regelmatig ververst worden, anders hebben de dames dorst.

Ze kunnen alle drie goed tegen de kou, daar heb ik bij de raskeuze rekening mee gehouden. ( Amrock en Australorp) Ondanks de lage temperaturen hebben Leentje en Saté een ei gelegd. Het is winter en nog steeds hebben we eieren, hoe bijzonder is dat! Niet meer elke dag, maar toch nog met enige regelmaat. En terwijl ik binnen warm bij de kachel zit, zitten zij met z’n drietjes op stok, dicht tegen elkaar aan om warm te blijven.

Met een dekentje over m’n benen werk ik  aan mijn blog, nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou gaan vinden. Tuinieren bij de kachel, wat een geweldig idee!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s