Diepvriesdiscipline

 

Bijna kerst. De moestuin is winterklaar en behalve wat prei en winterwortels is de tuin leeg.  Eindelijk genieten van een welverdiende winterrust. Er liggen al weken stapels dikke  (tuin)boeken te wachten. Daar zal ik de komende weken wel tijd voor hebben. Voor eind januari wordt er niet gezaaid  dus dat moet goed komen.

Eerst maar eens van de kerst genieten. Velen ervaren stress in deze periode. Hoge werkdruk om op het werk alles rond te krijgen, wanneer moeten we de kerstboodschappen doen en o ja, we moeten ook nog om kerstcadeautjes of gaan op vakantie.

Nu de feestdagen op maandag en dinsdag vallen komt daar nog een probleem bij. Want waar moet je al dat eten laten? Niet iedereen is zoals wij in het gelukkige bezit van 2 vriezers en 2 koelkasten voor de vele groente en fruit die van de moestuin komt.  En als je (veel) eters krijgt met kerst heb je dat eigenlijk wel nodig. Dusss…. enige diepvries discipline is wel op zijn plaats. Weken van te voren zoveel mogelijk voedsel uit de vriezer in maaltijden verwerken en vooral niet te veel kopen. Alleen dan houdt je plaats over om zakken friet, gourmetvlees en ijs in je vriezer te stouwen. Jaja, het vergt heel wat denkwerk,  kerst.

Hier is het niet anders maar geen stress gelukkig. De pakjes liggen al een week onder de boom en met de boodschappen komt het ook wel goed. Nieuwe kleding speciaal voor de feestdagen  koop ik niet en naar de kapper voor kerst vind ik grote onzin. Dus laat maar komen die kerst!  Iedereen hele fijne dagen gewenst!

Een gedachte over “Diepvriesdiscipline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s