Kippen en pikgedrag.

 

Kippen.

Afgelopen week kregen we er een kipje bij. 20 Weken oud maar verschrikkelijk klein. Toch besloten haar een kans te geven in de hoop dat ze samen met Happy  een duo zou kunnen vormen, aangezien de andere vier zich hebben opgedeeld in 2 kampen. Helaas pakte dit niet goed uit.

In het begin leek het redelijk te gaan, er werd wel gepikt door Happy maar ze sprong er niet bovenop, dus dat was hoopgevend. Wel jaagde Happy haar steeds weg bij de voerbak maar dit loste ik op door op verschillende plekken eten te strooien. ’s Avonds zat ze te slapen tussen de eet- en drinktoren. Ze accepteerde een slaapplek in het hooi en bleef daar ook gewoon liggen.

Maar toen ik de volgende middag thuis kwam van werk was het helemaal mis. Het kleintje zat tussen een steen en het gaas in elkaar gedoken. Toen ik haar eruit haalde zag ik dat ze bloedde. Bij nadere inspectie bleek dat ze ernstig verwond was. We zijn nog met haar  naar de dierenarts geweest maar zij kon niets meer voor haar doen.

Je leest vaak op forums dat pikgedrag van kippen soms fataal kan zijn. Je probeert aan alle kanten om dit te voorkomen, door nieuwe kippen apart te zetten voordat ze worden toegevoegd aan de rest. Je denkt ook, dat gebeurt bij ons niet. Kippen zijn niet zo wreed. Maar helaas.. het gebeurt gewoon, hoe goed je er ook voor zorgt.

Aangezien het steeds kouder wordt ’s nachts wordt het tijd om Happy toe te voegen aan de rest, maar ik hou mijn hart vast. Verschillende scenario’s liggen inmiddels klaar, afhankelijk van hoe het gaat. Duimen dat het goed gaat.

Tot slot een foto van Leentje en Saté. De dames gaan tegenwoordig tussen de middag op stok. Kippensiësta 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s