Duurzame potten

Potten

Duurzaam tuinieren is hot. Zo gebruik ik graag recycle bloempotten in de tuin. Jaarlijks loop ik heel wat kringloopwinkels af voor tweedehands spullen die ik in de tuin kan gebruiken. Dat ene leuke kastje of tafeltje, potten, pannen of allerlei tuingereedschap, ik kan alles gebruiken.

Als mensen eenmaal weten dat je alles kan gebruiken krijg je ook steeds meer spullen. “Ik gebruik het toch niet meer en jij bent er mee geholpen” zeggen ze dan. Zo sprak ik laatst iemand op het dorp die nog planken had om verhoogde bakken van te maken, een stekje van een goeddragende vijg en oude tuintijdschriften die ze zelf al had gelezen. Dat zijn de leukste dingen. Op mijn beurt geef ik her en der weer zaadjes en plantjes weg. Zo help je elkaar.

Bedrijven produceren duurzamer

Niet alleen particulieren werpen zich op duurzaam tuinieren, ook bedrijven zijn op de duurzame toer. Zoals ik hier in het dorp word aangesproken werd ik ook vaak via de mail benaderd door tuinbedrijven zoals Elho World. Of ik een stukje wilde schrijven over hun nieuwste product Pure Grass. In eerste instantie ben ik altijd sceptisch als ik dit soort mailtjes krijg en is mijn eerste gedachte “Nee, dat wil ik niet”. Want hergebruik is nog altijd beter dan nieuwe spullen aanschaffen.

Maar toen ik me verdiepte in hun persmap bleek het toch een product dat prima bij Moestuinhippie past. Bovendien wil mijn lief al jaren een pot met siergras in de achtertuin omdat hij dat zo mooi vindt, dus bij het zien van de mooie foto’s ging ik al snel voor de bijl.

Duurzame pot van afvalplastic

Elho produceerde met gerecyclede grondstoffen een nieuwe sportieve designcollectie. Mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse sportvelden maakte ze nieuwe designpotten die voor 100% bestaan uit productieafval van kunstgras. Het is toch een mooie gedachte dat je bloempotten gemaakt zijn van een restproduct en er geen nieuw plastic voor is gebruikt.

Pure Grass

De potten zijn geschikt voor binnen en buiten en de pot die we kregen van Elho werd geleverd met siergras Garrex Brunea, een eye-cather in de tuin. De kleur groen maakt het helemaal af, je kan toch nooit genoeg groen in de tuin hebben lijkt mij. Elho wil de natuur daar brengen waar je thuis komt… Nou dat is helemaal gelukt hoor. Blij met onze nieuwe aanwinst, en mijn lief helemaal. “Misschien heeft Ajax nog wel gevoetbald op dat gras”…

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Elho World. Het productieproces van de potten kan je hier zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s