Bloesem uit de fruitbomen halen.

 

 Afgelopen winter hebben we onze fruitbomen overgezet naar de nieuwe tuin. Het was maar de vraag of ze het zouden halen, want kort na het aanplanten ging het vriezen, en sommige wortels liggen niet erg diep. Het was ook niet gelukt om ze uit te graven met een grote kluit, zoals de bedoeling is. In de oude tuin lag veel zandgrond, met als gevolg dat de grond zo los was dat er van een kluit geen sprake was. Dus de bomen gingen met zwaar mishandelde wortels en zonder kluit de grond in. Tijdens de vorstperiode heb ik er vaak naar staan kijken, met de gedachte dat ze allemaal dood zouden gaan.

En dit zagen we deze week…. de pruimenbomen staan in bloei!!

 

Om de bomen goed te laten groeien moeten ze energie steken in de basis, de wortels dus. En dat gaat niet lukken als ze gaan zorgen voor nageslacht. (vruchten en zaad) Dusss… vanavond alle bloesems eruit gehaald. Een beetje akelig om te doen, en tegen mijn gevoel in. Want het liefst wil je natuurlijk fruit hebben en bloemen moedwillig vernietigen doe je niet. Tenminste, ik niet. Maar omdat het beter is voor de bomen  toch maar doorgepakt.
En daarna zagen de bomen er zo uit.

Kaal en alle bloesems eraf. ( Je ziet ze liggen op de grond)  En om er maar in 1x vanaf te zijn heb ik daarna de appel en perenbomen ook gelijk maar onder handen genomen.  het kan maar gebeurt zijn. Hopelijk worden we volgend jaar beloond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s