Tomaten verspenen

Afgelopen zaterdag heb ik gewerkt aan de omheining. Wat een werk was dat. Maar het wordt wel leuk. Helaas wat hout tekort dus nog niet helemaal klaar. Maar binnenkort weer een paar dagen vrij dus dan gaan we hout halen bij de sloop. Even zagen en schuren is zo gedaan.

 

Vandaag was het tijd om de tomaten te verspenen. Verpotten dus. Ze groeiden het bakje uit en hebben al flinke wortels. Voorzichtig los gemaakt met de achterkant van een lepel en met een beetje potgrond in een plastic beker overgeplant. Gelijk water erbij en afwachten. Een plastic beker is natuurlijk niet zo duurzaam en groen, maar aangezien ik te weinig potjes heb moet het maar. Ze gaan wel jaren mee. Ik heb het ook eens met wc rollen geprobeerd maar deze beschimmelden steeds, dus daarom toch maar met plastic bekers.

 

 

 

Binnenkort zijn de paprika’s aan de beurt. Wordt vervolgd.
Meer lezen? In deze blog lees je meer over het verspenen van tomaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s