Grote evacuatie

Toen ik vanmorgen wakker werd had het gehageld, de kas zag een beetje wit. Dat was even schrikken, want de jonge planten kunnen niet tegen vorst. Maar de thermometer stelde me gerust, het was om 8 uur 5,9 graden, dus dat viel mee.  De kas staat al aardig vol dus als alles verplaatst moet worden is dat veel werk.
\\

De volgende meevaller was de regenmeter. 12 mm is er gevallen, dat zou genoeg moeten zijn om de grond zachter te maken zodat eindelijk de grote kluiten in de tuin fijner gemaakt kunnen worden.  En dat heb ik vandaag dan ook gedaan. Het grootste gedeelte van de tuin is nu aangeharkt, maar in 1 deel zit nog onkruid dus daar moet nog wel wat gebeuren. ( geen foto van gemaakt, ziet er ook niet uit)

 

En vanmiddag het gaas tegen het hek aan gezet, tegen de konijnen. Ik heb er nog nooit 1 gezien in de tuin, maar ze schijnen er echt te zitten. En voor Luna ook wel veiliger, want ze kon zo onder het hek door.

Verder nieuwe aspergeplanten gezet. Uit de oude moestuin zijn  8 aspergeplanten meegekomen, op 2 na zijn deze allemaal al boven de grond. Dit jaar oogst ik ze niet, om de wortels goed te laten groeien. Omdat het toch onzeker is of de oude planten het echt goed gaan doen heb ik 4 nieuwe planten gekocht bij de Aldi, een paar weken geleden.  En vandaag geplant, ongeveer 15 cm diep in een gat gevuld met compost en koemestkorrels. De wortels moet je goed wijd uitleggen zodat ze de ruimte hebben. De eerste paar jaar mag je van deze planten niet oogsten, ze moeten eerst groot en sterk worden om er van te mogen oogsten, anders put je de plant te veel uit. Oogsten kan pas vanaf het 4e jaar.

 

 

De slaplantjes zijn hersteld van de slapte van gisteren, beetje water doet wonderen blijkbaar.

En toen… zagen we vanavond dat het gaat vriezen vannacht, -1 geven ze af voor Zeeland. Dat is wel heel koud…. dus al snel besloten dat alle planten uit de kas naar binnen gaan. Misschien totaal overbodig maar toch het zekere voor het onzekere genomen. Nu staat alles na een grote evacuatie in de strijkkamer, lekker knus bij elkaar. Hopelijk is het maar voor een paar dagen want strijken lukt zo niet meer.

 

De slaplantjes die al in de volle grond staan  heb ik maar toegedekt met een fleecedekentje, hopelijk redden ze het. Voor 1 was het doek te klein, dat is een goede test om het verschil te kunnen zien, met of zonder fleece.

Tja, en toen had ik nog 20 daliaknollen in de kas…. ik zou echt niet weten waar ik ze zou moeten leggen in huis, dus zijn ze toegedekt met dekens en lakens, dit scheelt al gauw een paar graden, en ze liggen in de kas waar het vanavond nog 20 graden was, dus hopelijk vriest het niet te hard en komen ze goed de nacht door. Wat een gedoe, tuinieren😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s