Zaailingen

Iedere avond doe ik een rondje langs de zaailingen. En daar ben ik wel even mee bezig, want er staan alleen al honderd paprikaplantjes. Een beetje veel, maar tijdens het proces van zaadje tot vrucht kan er veel mis gaan. En daarom zaai je altijd veel te veel. Want, het zaadje kan niet ontkiemen, sneuvelen tijdens het verspenen, opgegeten worden door slakken… Het leven van een jong plantje gaat niet over rozen, haha.
De plantjes staan inmiddels overal, in de kas, bijkeuken, huiskamer, slaapkamer, alles in huis staat vol. Daarom wordt het tijd dat alles naar buiten gaat, want het huis is hard toe aan een schoonmaakbeurt en dat is lastig met al die plantjes. 😉

De temperatuur in de kas was vanavond om 19.00 uur nog ruim 25 graden!

De eerste sla in ontkiemd, Attraktion is het eerste.

 

Meikoningin (rechts) groeit inmiddels hard door en moet eigenlijk al de grond in. Links op de voorgrond zaailingen van goudsbloemen.

Kleine tomaatjes worden groot😊

 

Afrikaantjes. Je ziet de bloemknop al zitten. Die heb ik  na de foto uitgeknepen zodat de plantjes wat meer energie in de groei steken en hopelijk ook in de breedte gaan groeien.

 

Zaailing van de muskaatpompoen. Met de huls van het zaadje nog aan de blaadjes (met de helm op). De plant moet zelf de kracht hebben om de huls af te gooien. Als je gaat helpen scheurt vaak het blad en dat is zonde. Dus…tuinieren met de handen op de rug.

 

Zonnebloemzaden, binnen een week ontkiemd.

Al dat kleine grut moet dus elke dag gecontroleerd worden, water gegeven of besproeid als ze nog niet ontkiemd zijn.
Morgen ga ik beginnen met het uitplanten van de dahliaknollen en hopelijk volgt deze week de rest (Zinnia’s, afrikaantjes, goudsbloemen). De tomaten blijven in de kas maar gaan in de volle grond. De nachttemperatuur gaat omhoog. Zoals het er nu uitziet is het gevaar voor nachtvorst wel geweken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s