Aardbeien en broedse kip

Broedse kip

Ieder jaar als het warmer wordt hebben we een broedse kip. Voor diegene die niet weten wat een broedse kip is, de kip wil dan graag een ei uitbroeden😉 Ze zitten dan de hele dag op het ei, of dit ei nu van zichzelf is of van een andere kip maakt niets uit. De zwarte legt momenteel geen eieren dus gaat ze lekker op de eieren van de kleintjes zitten. Ook als er geen ei ligt gaat ze in het legnest zitten. Eten en drinken doet ze zeer weinig. Drie keer per dag halen we haar van het nest. Handschoenen zijn dan handig want anders hangt ze aan je vingers. Leuke hobby, kippen😁
Saté wil een ei leggen, maar heeft bijna geen ruimte…

Kalkpoten bij kippen

Saté is afgelopen weekend weer in bad geweest. Zij heeft last van kalkpoten. Daarom zet ik haar een paar keer per week in een badje dettol en smeer ik de poten in met vaseline. Ze is gelukkig heel makkelijk.

Moestuin

De tomaten staan inmiddels in de kas. De overige planten gaan weg. Ze worden geel doordat er geen ruimte meer is voor de wortels. Ik heb er inmiddels al heel veel weggegeven maar iedereen is voorzien en steeds maar water geven kost ook veel tijd dus weg er mee.
Verder de goudsbloemen en afrikaantjes (tweede zaai), witte kool en stokrozen verspeend.

De aardappelen zijn enorm gegroeid.

Rucola.

Aardbeien

Eindelijk is het dan zover. De eerste aardbeien!
We zullen niet zoveel oogst hebben als andere jaren. Door het verplaatsen van de planten steken ze hun energie niet in vruchten maar in de wortels en de droogte van de laatste weken is ook niet goed voor de aardbeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s