Aardbeien en broedse kip

We hebben een broedse kip. Dit gebeurt ieder jaar wel een keer, vooral als het warmer weer wordt. Voor diegene die niet weten wat een broedse kip is, de kip wil dan graag een ei uitbroedenūüėČ Ze zitten dan de hele dag op het ei, of dit ei nu van zichzelf is of van een andere kip dat maakt niets uit. De zwarte legt momenteel geen eieren, dus gaat ze lekker op de eieren van de kleintjes zitten. Ook als er geen ei ligt gaat ze in het legnest zitten. ¬†Eten en drinken doet ze zeer weinig, dus 3x per dag werkhandschoenen aan en de kip van het nest halen….de handschoenen zijn dan vooral ter bescherming van je handen, anders hangt ze aan je vingers. Leuke hobby, kippenūüėĀ
Sate wil ¬†ook een ei leggen, maar heeft bijna geen ruimte…
O ja, Sate is afgelopen weekend weer in bad geweest, zij heeft last van kalkpoten, dus zet ik haar een paar keer per week in een badje dettol, daarna smeer ik de poten in met vaseline. Ze is gelukkig nogal makkelijk.
En dan de tuin. De tomaten staan inmiddels in de kas, dus alles wat over is gooi ik nu weg. Ze worden geel doordat er geen ruimte meer is voor de wortels in de bakjes en in de tuin en kas is geen plaats meer. Ik heb er inmiddels al heel veel weggegeven maar  iedereen is voorzien, en steeds maar water geven kost ook veel tijd dus weg er mee.
Verder de  goudsbloemen en afrikaantjes ( 2e zaai), witte kool en stokrozen  verspeend.

 

De aardappelen zijn enorm gegroeid.

Rucola.

En ja, eindelijk is het dan zover, de eerste aardbeien!
We zullen niet zoveel oogst hebben als andere jaren, door het verplaatsen van de planten. En de droogte van de laatste weken is ook niet goed voor de aardbeien. Maar het begin is er!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s