Moestuinoogst

De eerste bietjes van het jaar… en wat waren ze lekker, want ze zijn al op 😊😊

Omdat de grond nu niet hard is ook gelijk maar de uien geoogst. Het loof ging al strijken en ik had natuurlijk nog een paar weken kunnen wachten maar groeien doen ze bijna niet meer want de meesten vormen al een bruine schil. Inmiddels hangen ze nu in bundels in de schuur.

Kleine geluksmomentjes in het kippenhok😊

Ongeveer 4 weken geleden heb ik nieuwe sla gezaaid. Onder andere Rollo rossa…. mocht er ooit iemand tegen je zeggen dat je die moet zaaien omdat de slakken deze sla niet eten vanwege de kartelrandjes…. GELOOF HET NIET!!  In 4 dagen alles opgevreten.. ..de rotzakken. Dus maar nieuwe zaaien. Alleen wel op een ander plekje.

Gelukkig gaat het met de andere sla wel goed, alles staat er nog.

Deze foto zondag gemaakt van de brandnetelgier. Het begint al te schuimen na het roeren.

De zonnebloemen hebben veel last gehad van de wind, dus we hebben palen met staaldraad neergezet. A3 was zo lief om even te helpen, dus het was zo gebeurd. Hopelijk blijven ze zo beter staan want ze moeten nog even blijven staan.  Ik win ieder jaar zaad uit de zonnebloemen dat ik in de winter aan de vogels geef, en een klein deel bewaar ik als zaaigoed.

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen… ik MOEST weten of de wortels mooi recht waren. Dus ik heb er 1 uit de grond getrokken vanavond. En het viel veel mee, want hij is groot én mooi recht. Geen rare dracula wortel of een wortel met 3 benen.  Wortels houden van losse grond, die van te voren goed doorgespit is. Je teelt ze op arme grond, waardoor ze op zoek gaan naar voeding… recht naar beneden dus. Nou, arm is de grond wel, maar goed doorgespit allerminst. De grond is heel de winter aangetrapt door de bouw van de schuur, en daarna werd het ook nog eens heel droog. Van goed doorspitten is niets gekomen.   Dus ik ben heel blij met deze wortel! Ze moeten nog even in de grond blijven, want het is een winterwortel ( Flakkee) maar het is een goed begin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s