Ode aan de bruine kip

Vanmiddag is de bruine kip dood gegaan. Ze lag zomaar ineens dood in het hok. Toevallig had ik tijdens de lunch nog gezegd dat ze zich afzijdig hield van de anderen, en dat ze er zo slecht uit zag. Het kammetje op haar hoofd  bestond alleen nog uit paar stompjes, bijna helemaal verdwenen.  Bleek roze ipv helder rood.  Vanmorgen had ik nog een worm in het kippenhok gegooid, en ondanks dat ze er de laatste tijd zo slecht uit zag, eten kon ze als de beste. Voordat de anderen de worm hadden gezien had zij hem al op.
En nu is ze dood.

Ik kon geen digitale foto’s vinden in ons nogal rommelige fotoarchief, dus ik heb een paar foto’s gemaakt van ons foto jaarboek.

Zo kregen we haar in 2011, 3 maanden oud. We hadden met opzet 3 verschillende kleuren kippen gekozen, om ze maar geen namen te hoeven geven en ze goed uit elkaar te kunnen houden. Maar al snel werd de naam K3 verzonnen😊😊 Maar meestal hadden we het over de bruine, de zwarte en de witte. De witte is overigens  al jaren geleden overleden, lag ’s morgens ineens met verlamde poten onder de stok. We hebben haar toen in laten slapen bij de dierenarts.

Luna was in het begin niet weg te slaan bij het hok. Als je nog nooit kippen hebt gezien is dat natuurlijk heel boeiend😊

 

 

We bouwden een nieuw hok voor de kipjes, want het oude hok was te klein. Wat een bende was het toen in de tuin.

 

Met z’n tweeën hadden ze veel meer ruimte.

Na de bouw begrepen ze maar niet dat ze op een stok moesten slapen. De één koos voor een slaapplek in de nok, en de andere op de plank. Om te voorkomen dat ze op de plank ging slapen zette ik een paar plastic bloempotten op de plank. Maar die schoof ze gewoon weg en sliep er tussenin.

Toen ik er nog een emmer bij zette en ze er niet meer mee kon schuiven sliep ze maar óp de emmer. Uiteindelijk is het wel goed gekomen en sliepen ze braaf op de stok met z’n tweetjes.

Tot Leentje en Saté erbij kwamen, dat gaf weer een hoop onrust.

Maar ook dat kwam uiteindelijk weer goed en sliepen ze met z’n vieren op de stok.

Vorige week had ze ineens last van decorumverlies.  Ze at alleen nog met 2 poten in de voederbak en ondertussen al het eten eruit gooiend.

En vanwege haar tafelmanieren kocht ik een voedertoren, aangezien ze anders al het eten uit de bak gooide.

Deze foto had ik afgelopen dinsdag van haar genomen, niet wetende dat het de laatste zou zijn.
We hebben haar in de tuin begraven. A3 sprak nog wat laatste woorden… bedankt voor de lekkere eitjes 😊😊😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s