Rucola met gaatjes.

We zijn afgelopen zondag naar het strand geweest, even wat anders dan de moestuin.
Maar ook daar stond de bramenradar aan 😊
Het zijn kleine bosbramen, deze hebben een minder uitgesproken  smaak maar toch vind ik ze lekker. Ze zijn ook wat later dan de “gewone”bramen, meestal kan je ze pas plukken in september/oktober. Ze zijn ook harder en  niet snel overrijp.

Aan de voet van de Stormvloedkering is een bloemenveld ingezaaid. Er werd door heel wat fotografen een stop gemaakt om een plaatje te schieten. Tja, ik kan daar natuurlijk ook niet voorbij rijden zonder even een foto te maken.  Zo vrolijk al die bloemen!

Terug naar de tuin. Het was weer tijd om te zeisen. Ik was al halverwege toen ik me bedacht dat er  nog een foto gemaakt moest worden. Je kan precies zien waar ik gebleven ben. En de zak zat vol toen het karwei geklaard was. Ondertussen was het een komen en gaan van bootjes….. toch leuk, in de oude tuin zag je dat allemaal niet.

 

 

Nieuwe wortels geoogst, het ras Amsterdam dit keer. Ook hééél lekker ( want we hebben ze al opgegeten😊)

 

De aardbeien die gesnoeid zijn op 16 juli zitten alweer goed in het blad, wat gaat dat snel! Ik heb me laten vertellen dat de aanzet van de bloemknoppen voor volgend jaar nu al gevormd worden, binnenin de plant. Dus een beetje vertroetelen kan geen kwaad.

De augurken blijven maar komen. Vanavond weer 6 potten gevuld met augurken en dille, met een scheutje azijn met passievrucht die we pas geleden hebben gekocht bij ” Oil en Vinegar”, superlekker.
Of het ook lekker is in een potje augurken zullen we pas over 2 maanden weten, tot die tijd moeten de potjes blijven staan omdat de augurken dan pas goed zijn.

 

Dit jaar hebben we 2 rassen augurken. De linkse is het ras Hokus, en de rechtse “kleine groene scherpe”. Je ziet ook duidelijk verschil, de Hokus heeft kleine haartjes, en de groene scherpe heeft stekels. De stekels kan je er af wrijven met de achterkant van een mes, de haartjes met een nagelborstel.  Ik heb daarom een nagelborsteltje in de keuken voor het schoonmaken van groente en aardappels.  De Hokus staat op de moestuin
( meerdere planten) en de  groene scherpe staan in een pot naast de achterdeur.  Dat gaat ook prima, in een pot, maar je hebt er natuurlijk wel minder productie van.

 

Dille kan je niet missen als je augurken teelt. Ook lekker als kruiden op de vis.

Tot slot… natuurlijk hebben we dit jaar ook bijzondere beestjes. De gaatjes in de rucola worden veroorzaakt door de aardvlo… en het zal er niet zomaar eentje zijn😊 Het schijnt dat  ze niet houden van gemulchte grond, dus misschien dat ik er nog wat gemaaid gras  langs ga leggen, maar tot die tijd eten we rucola met gaatjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s