De hoorn des overvloeds ( 3)

De oogst blijft maar komen. Opnieuw zo’n 40 maiskolven geoogst, rucola, frambozen, pompoenen, bieten, bloemen, zaden… en een meloen!!

 

Het is de enige meloen die gelukt is, maar ik ben er blij mee. En hij was nog lekker ook😊😊 Is al mijn snoeiwerk afgelopen zomer toch nog nuttig geweest.
In een jaar tijd is de compost voldoende gerijpt. En de resten van de maisplanten moeten opgeruimd worden, dus hoog tijd om een bak leeg te maken. Er zitten nog wel wat takken in die niet goed verteerd zijn.  Andere jaren zeefde ik de grond, en gooide dan het niet verteerde materiaal terug in de bak  maar daar had ik nu geen tijd voor. Dus alles in de kruiwagen gegooid en zo bij de fruitbomen gekieperd.

 

De pompoenen hebben nog een middagje gedroogd in de zon, en de kleine pompoenen zijn daarna opgeslagen in de schuur. De grote liggen buiten voor de sier. Voorlopig…
De pompoenen hebben zich tussen de mais door geslingerd. Al eerder was de mais half voorovergebogen en geknakt doordat er een pompoen in hing. Nu heeft ze een beter plekje gevonden…. hoog in de boom van de buren! Ruim 3 meter hoog! Tja daar kunnen we niet meer bij, jammer.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s