Wat doe jij met je oude bloembollen?

 

Als het buiten grijs en somber is wil je graag wat vrolijkheid in huis. Ik wel tenminste. In deze tijd wordt de behoefte aan het voorjaar steeds groter. Ieder sprankje zon wordt door iedere vezel van je lichaam verwelkomt. Wanneer wordt het nu echt lente?

Omdat het toch echt nog even gaat duren koop ik graag voorjaarsboeketten of bollen om het huis wat gezelliger te maken. Vooral bloembollen koop ik graag. Ken je ze, van die bollen met z’n vieren of vijven in een heel klein potje van 6 cm? Meestal kleine narcissen of blauwe druifjes. Of witte. Onze supermarkt heeft ze soms al voor 89 cent per potje. Je hebt er ongeveer 14 dagen plezier van, en daarna zijn ze uitgebloeid.

En wat doe je er dan mee? Weggooien? Niet doen, weggooien is zonde! Want ze zijn niet dood, ze bloeien alleen niet meer. Wat ik al jaren doe is het volgende> haal de bollen uit het potje en rol ze met kluit en al in een krant. Leg ze weg in een oude doos en zet deze op een donkere plek in je schuur, garage of op zolder. En in oktober/ november haal je die doos weer tevoorschijn en  haal je de bollen uit de kluit. Het loof is dan afgestorven.

Plant de bollen vóór de eerste nachtvorst in je tuin, of in een grote bloembak. En zo heb je er volgend jaar weer plezier van. Duurzame bloembollen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s