Maart roert zijn staart.

Een week geleden was Nederland in sneeuw gehuld, en aankomend weekend wordt het 15 graden. Echt bizar hoe wisselend het weer is in maart. Afgelopen weekend  zijn we ondanks de sneeuw naar Middelburg geweest om een raam op te halen die ik had gevonden op prikbord van Zeelandnet. Een mooi raam met vakverdeling. Helaas miste er een ruitje, maar A3 zet daar nog een nieuwe in. Ik ga een glazen bak bouwen voor de paprika’s. Afgelopen jaren stonden ze steeds in plastic tunnels, maar op de nieuwe tuin waait het veel harder dus er moet een steviger constructie komen.

Ik wil in de toekomst graag een kas op de moestuin.  In de achtertuin staat ook een kas, maar deze staat niet in de volle zon waardoor we er van oktober tot maart weinig voordeel van hebben, en dat is jammer. Voor het voorjaar en de zomer is het prima maar het lijkt me zo fijn om het hele jaar groente te kunnen telen in de kas. Hoe het eruit komt te zien weten we nog niet, maar toekomstplannen zijn altijd leuk.

Natuurlijk moest ik even naar de moestuin toen het was gestopt met sneeuwen. Als een kind zo blij, want  foto’s maken is dan altijd leuk. Vroeger als kind ging je nog voor het ontbijt de slee uit de schuur te halen… nu ligt de camera klaar met volle batterijen om er op uit te trekken.  De winterprei stond er zaterdag verpieterd bij. Slap en in elkaar gedrongen, zoals je kan zien op de foto links. Amper 24 uur later maakte ik de foto rechts. De prei krijgt zijn oude kracht terug en richt zich weer op. Wat zijn deze planten sterk! Een buitentemperatuur van -7 is blijkbaar geen probleem voor ze. Mocht je je afvragen waarom ze op een hoopje staan… aan het einde van de zomer had ik geen plaats voor ze, maar ik wilde ze ook niet weggooien, dus zijn ze zo blijven staan.

Met het stijgen van de temperatuur stijgt ook mijn moestuinkoorts. Ik wil beginnen! Helaas is het nog te koud, en duurt het ook nog wel even voordat de grond opgewarmd is, dus we moeten nog even geduld hebben. Binnen gaat het tuinieren door. Alle zaailingen zijn inmiddels opgekomen. Grappig om het verschil onderling te zien. Als je zaailingen van paprika’s en pepers naast elkaar zet zie je geen verschil, maar als ze van verschillende groepen zijn zie je het duidelijk. Als je wil weten welke groente er op de foto staat, klik dan op de foto. je komt dan in mijn portfolio.

Mijn plannen voor volgende week? Tomaten zaaien! Eindelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s