Eieren, verspenen en rabarber.

Gisteren hadden we ineens 3 eieren op één dag. Goed getimed, een dag voor Pasen! En  bijzonder, want we hebben weliswaar 2 jonge kippen, maar ook eentje die al bijna 7 jaar oud is. Ik dacht dat kippen vanaf 4 jaar geen eieren meer leggen  maar de zwarte heeft het toch voor elkaar. Ze heeft wel een uur van boven naar beneden gelopen, trap op, trap af en viceversa. Blijkbaar zat het nogal dwars, haha.

Het begin van dit heerlijk lange Paasweekend heb ik nuttig besteed met allerlei tuinklussen. De rozen en hortensia’s in de achtertuin gesnoeid, ramen van de kas gezeemd, dahlia’s naar de kas gebracht en water gegeven, kippenhok schoongemaakt en omgespit, de vleugels van de kippen geknipt zodat ze niet weg kunnen vliegen ( de ophokplicht voor pluimvee is voorbij, hoera!) en gezaaid, en gezaaid, en gezaaid……. Nog meer bloemen, en cherrytomaatjes voor een paar collega’s.

De basilicum en peterselie  zijn verspeend. Dit doe je door een klein bosje plantjes met een klein lepeltje uit het zaaibakje te scheppen en in een nieuw potje met aarde te zetten. Een beetje dieper planten dan ze in het zaaibakje stonden, aarde erbij en klaar. Wel direct water geven.  En dat 20 keer ofzo. Ik heb veel basilicum gezaaid dit jaar, groene en rode. Een deel wordt in mei uitgeplant in de kas. Basilicum heeft nl een goede invloed op de smaak van tomaten. Nu zijn zelfgekweekte tomaten al veel lekkerder dan uit de winkel, maar nòg lekkerder is altijd fijn.

Basilicum

Gisteren ben ik ook nog even naar de moestuin geweest. Ik ging eigenlijk alleen het snoeiafval wegbrengen voor de compostbakken. Maar dan ben je ineens druk bezig. Onkruid weghalen, beetje schoffelen en de platte bak verzetten. Er is nog heel veel werk te doen, we lopen achter door de kou van de afgelopen tijd. Eigenlijk is de grond te nat, maar ik kan het me niet permitteren nog langer te wachten. Anders komt straks alles tegelijk.

En….. rabarber geoogst. Jawel! Er stonden emmers overheen om de ze te bleken. De rabarber was zo gegroeid de ze de emmer omhoog drukte. Eigenlijk kan je ze zo vroeg  niet oogsten, de stengels zijn moeilijk los te maken omdat ze nog niet volgroeid zijn. Normaal gesproken laat het “hieltje” los als je de stengel voorover duwt, maar in plaats van dat deze los kwam hoorde ik gekraak. Nou ja, resultaat was hetzelfde, de rabarber kon mee naar huis. Nu nog  eens bekijken of ik het lekker klaar kan maken zonder al te veel suiker…. uitdaging!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s