Koningsdag

 

Koningsdag is weer uitgebreid gevierd. Niet zozeer door ons hoor, want wij zijn niet zo uitbundig vrees ik, maar wel door “De Nederlander”.  En daar genieten wij dan weer van. Mooi weer, iedereen uitgedost in oranje en heel veel troep op straat.

En met troep bedoel ik dan de kleedjesmarkt. Voor de meelezende buitenlanders: het is op Koningsdag traditie dat met name kinderen op een kleedje hun oude speelgoed verkopen. Of andere spullen die pa en ma ook graag kwijt willen, haha.

Ik ben gek op dat soort markten. Voor een habbekrats kan je soms de leukste dingen kopen. Je moet het een beetje zien als een heel grote outdoor kringloopwinkel. Dit keer was ik op zoek naar houten lepels voor de tuin. Daar kan je nl heel leuke naambordjes van maken. En terwijl ik alle kleedjes en kramen aan het “scannen” ben zie ik dan weer andere dingen die ik ook kan “gebruiken”.

Mijn oog viel op een lichtbeschadigd oogstmandje van hout. De termieten gaatjes vertelden dat het al heel wat jaartjes oud was. Volgens de eigenaar was het al behandeld tegen termiet dus hopelijk zijn ze niet meer actief.

En natuurlijk moet je dan ook afdingen. Helaas ben ik daar niet zo goed in, want de mevrouw van het mandje wilde niet zakken met de prijs. Het tijdstip was daarvoor ook niet goed, de dag was amper begonnen. En omdat 4 euro is niet veel is voor z’n prachtig oud oogstmandje heb hem maar meegenomen.

 

Terwijl we voetje voor voetje verder schuifelden in de rij met nieuwsgierige aspirant kopers hebben we uiteindelijk ook nog 3 houten lepels kunnen scoren. Mijn Koningsdag was weer geslaagd.

Hoe je de naambordjes kan maken zie je de volgende keer.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s