Moestuinhippie bij Omroep Zeeland.

Vandaag was een bijzondere dag. Moestuinhippie was namelijk op bezoek bij de radio van Omroep Zeeland. Om de open dag te promoten van aankomende zaterdag 7 juli. Had ik dat nog  niet gezegd? 🙂

7 Juli van 11-16 uur is iedereen welkom op volkstuinencomplex VBIV, om te kijken, te praten, te proeven en ervaringen uit te wisselen. Vooral dat laatste zou ik erg leuk vinden want iedereen heeft zijn eigen manier van werken in de tuin.

Omroep Zeeland

Omroep Zeeland zit in een prachtig gebouw. Vroeger was dit het gemeentehuis van Oost-Souburg. Een mooie entree met trap en heel veel glas in lood ramen. Het programma waarin we te horen zijn heet De Zeeuwse Kamer.

Door de voorzitter van de VBIV ( Vereniging tot Bevordering en Instandhouding van Volkstuinen) Rinus Pikkaart was ik uitgenodigd mee te gaan naar de radio. Normaal gesproken zou ik dit niet snel doen, maar het laatste jaar heb ik geleerd dat er ook heel veel leuke dingen op je pad komen als je eens buiten je comfortzone stapt. En dit was zo’n dag.

Rinus vertelde over het ontstaan van de vereniging die 100 jaar bestaat en de festiviteiten die dit jaar worden georganiseerd. Waaronder de open dag van aanstaande zaterdag waar 40 tuinders aan deelnemen.  En ik.. ik probeerde mijn zenuwen de baas te worden en vertelde over mijn moestuin en mijn blog. En voordat we het wisten stonden we weer buiten 😉

Moestuinhippie bij Omroep Zeeland

 

 

Luister hier het interview.

Na het interview hebben we nog een rondje Walcheren gefietst en genoten van de mooie omgeving.

Onderweg kwamen we nog langs  Brocante winkel  “Ann Brocante” in Meliskerke.  Daar konden we natuurlijk niet voorbij fietsen, altijd leuk om even te snuffelen naar oude spullen. De eigenares vertelde dat ze haar spulletjes vooral uit Frankrijk haalt.

We kochten uiteindelijk een mandje om de eieren van de kippen in doen en een oud vergiet. Helemaal blij met mijn aankopen. Duurzaam en hergebruik inéén.

Mocht je er ook eens naar toe willen, dit is het adres> Jan Geertsesweg 4 in Meliskerke. De openingstijden zijn helaas beperkt, 1 dag per maand op de 1e donderdag van de maand. Eventueel ook op afspraak.

Gebeurde er ook nog wat in de tuin? Niet veel. De voorbereidingen voor de open dag zijn niet zo interessant om te melden. Wel oogstte ik de eerste Obama aardappelen die binnen een paar uur op ons bord lagen. Uiteraard heerlijk!

Aardappeloogst moestuin

Omdat we deze week vakantie hebben zijn we afgelopen maandag naar Zeeuws- Vlaanderen geweest om te fietsen. Bijzonder mooi als je van fietsen over platteland houdt en net als ik kan genieten van bloeiende aardappels en maïs. Hoewel de maïs er bedroevend slecht bij stond op sommige plekken door het gebrek aan regen. Maar de tarwe is al bijna goudgeel en doet je denken aan augustus en in plaats van aan juli.

Tarwe bij Knokke

Ze hebben daar ook veel ooievaars. Vooral rond het Zwin en Knokke ( net over de grens met België). Je ziet er zoveel dat je op den duur denkt  “daar gaat er weer één”.  Tot dat je een paar nesten bij elkaar ziet. Dan wordt het bijzonder.

Het wordt nog meer bijzonderderder 😉 als je in een restaurant met open overkapping zit en er staat ineens een ooievaar op 2 meter van je tafel. Grote beesten hoor, van dichtbij. Die snavel is net zo lang als mijn onderarm.. en geloof het of niet, ooievaars eten ook friet.

Ooievaar

Ooievaar

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s