Open Dag volkstuinvereniging.

Open Dag VBIV volkstuin

Er was op allerlei manieren veel aandacht aan besteedt door het bestuur: de Open Dag van de VBIV. En wat was het leuk. Bekenden en onbekenden kwamen niet alleen langs mijn moestuin maar ook in de tuin. Zo leuk om iedereen te spreken en ervaringen uit te wisselen,  gewoon uitleg te geven over je werkwijze of alleen maar de tuin te laten zien.

Open Dag VBIV volkstuin

De dag begon rustig, maar vanaf 11 uur druppelden de bezoekers binnen, en het liep eigenlijk de hele dag een beetje door.

Open Dag VBIV vokstuin

 

Mijn eerste bezoeker was een oud-tuinder met heel veel ervaring. Mijn inmiddels door Phytophthora aangetaste aardappels werden kritisch bekeken. Hij gaf hetzelfde advies als een medetuinder die ik gisteren had gevraagd voor een controle check. Over die aardappels volgende keer meer. Mijn aardappelstress bereikt volgende week zijn hoogtepunt.

Open Dag VBIV volkstuin

 

Mijn oom ging gelijk aan de slag om de winde uit de aardappels te halen. Dat had ik voor het gemak maar laten staan aangezien ze er straks toch uit gaan. Maar toch bedankt 😉

Open Dag VBIV volkstuin

Er waren dorpsgenoten die ik niet kende maar die heel enthousiast waren, bewoners van de dijk  waar ik vaak naar zwaai bij het langs rijden maar nog nooit had gesproken, familie, vrienden, buren, een collega van A3, medetuinders, oud- tuinders, echt heel leuk.

Moestuinhippie

Iedereen die deze dag tot een succes heeft gemaakt, van organisatie tot bestuur tot medetuinders, bedankt.

En voor al die bezoekers die de moeite namen op deze warme dag naar de tuin te komen, bedankt voor jullie aanwezigheid, interesse, en adviezen. Het was een leuke dag!

2 gedachtes over “Open Dag volkstuinvereniging.

 1. Hallo Moestuinhippie,

  Ik was ook van plan om je tuin te bezoeken maar had zelf ook gasten op mijn tuin; het was inderdaad leuk en gezellig.

  Eergisteren kreeg ik een nieuwsbrief van Mergenmetz en ik vroeg me af of jij het kende. Het staat vol plantweetjes, recepten en boekbesprekingen, zoals bijvoorbeeld over ‘plaagdieren’ wat ik ga aanschaffen ( ik dacht aan je slakkenverhaal!).

  Hier is de link https://mergenmetz.nl

  Met groet, Jan van Schagen ( tuin 29)

  Like

  1. Hoi Jan,
   Bedankt voor de link, ik kende het inderdaad nog niet. Heb al even gekeken, dat boek over plaagdieren is zeker interessant. Wellicht goede kost voor de wintermaanden. Enne, mocht je me een keer op de tuin zien, je bent van harte welkom. Groetjes Jacqueline

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s