Girlpower

Omheining maken

Een volkstuinier zal het vast herkennen: je gaat naar de volkstuin voor een klein klusje of om wat groente te halen en voordat je het weet sta je met een zaag in je handen. Dat kwam zo.

Vorige week vrijdag was de enige droge dag van de week. Het toeval wilde dat ik die dag lekker vrij was en na de huishoudelijke klussen vertrok ik naar de volkstuin. Doel: sla halen voor het avondeten en de koolplanten controleren. Hoe dat is afgelopen las je in mijn vorige blog.

Op de tuin is het zulk heerlijk weer, de zon schijnt en er is nauwelijks wind. Heel aanlokkelijk om hier iets langer te blijven dan gepland. Ik kijk om me heen voor een klein klusje en mijn oog valt op een wilde braam die tussen de dahlia’s staat. Dat nare stekelding moet eruit. Waarom niet gelijk de dahlia’s weghalen dan? Het is wel vroeg om te snoeien, maar over een maandje moet het toch, dus waarom niet gelijk?

Als de dahlia’s gesnoeid zijn blijkt de braam precies onder de omheining te staan. Dat zal je altijd zien. Maar die omheining van het Landje van Dirk-Jan moest toch nog vervangen worden, dus waarom niet gelijk? Ik bedenk nog snel wat het avondeten moet worden en hoe laat ik dan thuis moet zijn… kijk nog even of ik alle benodigde materialen heb… en aan de slag.

Daarna volgt enig geworstel met de oude omheining. Palen uit de grond halen is niet bepaald mijn hobby, ik ben er niet sterk genoeg voor gewoon niet goed in. Maar uiteindelijk lukt het. De palen worden gezaagd, omheining gemeten, draad spannen voor de hoogte… O ja, de braam moest ook nog even uitgespit worden.

Omheining maken

Uiteindelijk ben ik een klein uurtje verder als het laatste krammetje de paal in gaat. Ik trek het oude ijzerdraad nog uit de oude omheining, weef het door de bovenkant van het nieuwe kippengaas en bekijk van een afstandje het resultaat van mijn klus.

Netjes? Neuj, niet bepaald, maar wel zelf gedaan en best tevreden. Girlpower!

Ps… die lelijke golfplaten zijn van de buurman 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s