Zadenruildoos

Zadenruildoos

__________________________________________DEELNAME IS GESLOTEN___________________________________________

Een maand geleden deed ik mee aan de zadenruildoos van @fanteality op Instagram (zie boven 😉 )Wat een geweldig concept is dat! Je verstuurd een zadenruildoos rond onder de deelnemers en haalt er allemaal uit wat je kunt gebruiken. Iedere deelnemer vult de doos aan met het aantal zakjes dat uit de doos wordt gehaald. Dus 25 zakjes eruit betekent 25 nieuwe zakjes zaden toevoegen aan de doos zodat de volgende deelnemer ook weer voldoende keuze heeft. Lijkt het je wat? Mooi, want ik wil ook zo’n doos gaan rondsturen onder de bloglezers! Om het allemaal eerlijk te laten verlopen zijn er wat spelregels, lees deze eerst door voordat je je aanmeld.

Spelregels zadendoos

Regels klinkt een beetje streng maar om het allemaal eerlijk te laten verlopen wel nodig, alleen dan kan de zadenruildoos een succes zijn voor alle deelnemers.

Spelregels:

 • De doos moet binnen 7 dagen maar liever sneller worden doorgestuurd. Zo kunnen er ook meer mensen mee doen en is de doos minder lang onderweg. Aangezien we al begin februari op de kalender hebben en het zaaiseizoen eraan komt zou het fijn zijn als de zadendoos eind maart bij mij terug is. Zo kan iedereen zijn zaden eruit nemen voor het zaaiseizoen begint.
 • Als de doos bij jou is aangekomen stuur je mij een mailtje om door te geven dat de doos is aangekomen. Ik geef dan gelijk het adres voor de volgende deelnemer. Zo blijven adresgegevens het meest beschermd. Als je de zadendoos hebt doorgestuurd is het fijn als je mij ook een mailtje stuurt, ik kan dan de volgende deelnemer laten weten dat de doos eraan komt.
 • Je mag uit de doos pakken wat je nodig hebt als je maar dezelfde hoeveelheid zaden terug in de doos stopt. Als je bv 10 pakjes zaden eruit haalt, stopt je er 10 nieuwe pakjes in.
 • Let op wat je in de doos stopt. Het zou het leukst zijn als iedereen keuze heeft uit een divers aanbod. Dus stop er geen 20 dezelfde zakjes in, variatie is het leukst.
 • Kies voor lichtgewicht zakjes of freubel zelf zakjes van papier. Dat hoeft niet veel te kosten, kan ook van krantenpapier, theezakjes, een bladzijde uit een tijdschrift of geschenkpapier. Als het veel zaden zijn is een zakje het handigst, iedereen kan dan zaden eruit pakken en het zakje hersluiten.
 • Neem alleen wat je nodig hebt of kan gebruiken. Niemand heeft 20 courgetteplanten nodig, dus volsta dan met alleen die zaden uit het zakje te pakken die je ook echt nodig hebt en laat de rest voor de volgende.
 • Stop alleen zaden in de doos die ook echt kiemkrachtig zijn. Als je daarover twijfelt, stop ze dan niet in de doos. Niets is zo frustrerend als zaden die niet ontkiemen.
 • De zadendoos wordt verstuurd via een brievenbuspakketje. De verzendkosten hiervan zijn 4,10 als je het verzendlabel online maakt, en 4,60 als dat bij een postagentschap wordt gemaakt. Doe alleen mee als je ook echt bereid bent om dit te betalen. Door het adreslabel hoeft er verder geen adres op de doos. Het adreslabel kan je er voorzichtig afhalen of de nieuwe sticker eroverheen plakken.

Hoe doet je mee?

________________________________________DEELNAME IS GESLOTEN______________________________________________

Stuur me een mailtje met je naam en adres op moestuinhippie@zeelandnet.nl. Zet bij het onderwerp “deelname zadenruildoos”. Er kunnen 10 deelnemers mee doen, ervanuit gaande dat iedereen de doos binnen 7 dagen doorstuurt redden we dat hopelijk net voor eind maart. Je krijgt van mij een bevestigingsmail dat je mee doet zodat je je kan voorbereiden op de komst van de zadenruildoos. Zaden sorteren, zakjes maken en meer van dat leuks. Het wordt slecht weer zondag dus dat komt goed 😉

Als het aantal plaatsen vol is zet ik bovenaan deze blog dat de deelname gesloten is. Dat houdt het hopelijk duidelijk voor iedereen. Mocht je nog vragen hebben dan kan je hieronder in de opmerkingen stellen. Mocht ik iets vergeten zijn, vul het gerust aan.

O ja, ik deel deze blog bewust niet op mijn Social Media om iedereen een gelijke kans te geven. Mocht er toch niemand reageren, dan zet ik het alsnog online.

Een gedachte over “Zadenruildoos

 1. Hallo MH
  heb nog as voor je aardappelen hoor, net als vorig jaar voor je bewaard, zeg maar wanneer je er bent kan ik kijken of ik t een keer langs kan brengen
  Groetjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s