De moestuin na de vakantie

Met een tas vol groente vertrokken we een week geleden op vakantie naar Gelderland. Vakantie in coronatijd, hoe pak je dat aan? We kozen voor een korte vakantie in twee verschillende B&B’s, ’t Achterhuuske in Hengelo (Gelderland) en Huis van Peelen in Renkum. Vanuit deze twee fijne adressen fietsten we door de omgeving en werd onze batterij weer opgeladen. We kookten zelf en zochten de drukte niet op, Rutte kan tevreden zijn over ons.

Kasteel Doorwerth

Eén uitje wil ik er even uitlichten: Kasteel Doorwerth. We kwamen er aan in regenpak met natte voeten, maar ik kan je vertellen dat ik die hele natte vakantieweek ineens vergeten was toen mijn lief zei “goh, ze hebben hier ook een moestuin”. Whaaat, een moestuin? “Je kan er ook in”, ging hij verder. Jee, een moestuin die zomaar ineens op mijn pad komt. Natuurlijk heb ik daar heerlijk rondgewandeld 😉 Kijk die composthoop naast de asperges!

Gisteren kwamen we terug. Zodra de tassen waren uitgepakt en de was aan de waslijn hing  fietste ik naar de tuin. Mijn vader heeft zoals altijd goed voor de tuin gezorgd, frambozen en bonen getrokken en courgettes geoogst voordat ze uitgroeiden tot reusachtige monsters. Na de storm nam hij de schade op… “een paar peren gevallen en zonnebloemen geknakt”, kreeg ik desgevraagd te horen op mijn bezorgde apjes.

Terug in de tuin maakte ik gisteren de schade op en een to-do-lijst. En die is lang, heel lang. Voor ons vertrek maakte ik al liters passata en appelmoes in, maar er ligt nu weer een enorme oogst te wachten op verwerking. En niet alleen de oogst, er is ook veel te doen in de tuin. De komkommers zijn klaar met vruchten geven en kunnen uit de grond, de bieten moeten geoogst worden en de nieuwe aardbeienplanten moeten de grond in.

Dusss, geen tijd voor een blog, laat staan voor een lang vakantieverslag. Ik duik lekker de tuin in en daarna volgt de keuken. Wat zullen we komende winter toch genieten van al die oogst die nu verwerkt kan worden.

Wil je toch een blogje lezen? Ik keek terug op 3 septembermaanden van voorgaande jaren.

  • 4 September 2019 schreef ik over de oogst binnenhalen in de moestuinupdate augustus/september.
  • 22 september 2018 kwamen Dopey, Camel en Sientje bij ons wonen. Och, wat klein waren ze toen.
  • 6 September 2017 schreef ik over onder andere paprikajam en maïs in “de hoorn des overvloeds”. Wat is dat allemaal lang geleden!

Lees je liever een informatieve blog?

De meest gelezen blogs van dit moment zijn:

O ja, er was bij thuiskomst ook nog een cadeau bij de post. Maar dat komt later, ik ga de komende week lekker tuinieren en nog een beetje genieten van de vakantie.

Ecostoof

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s