Moestuinhippie kijkt terug op 2020

layout moestuinhippie

Zo aan het einde van het jaar kijk ik graag nog even met je terug. Natuurlijk deed ik dat al een beetje met mijn vorige blog moestuin evaluatie 2020, waarin ik je mee nam langs de mislukkingen en successen van het afgelopen jaar, maar er was natuurlijk veel meer.

Nieuwe kas

Het afgelopen jaar ben ik mijn tuin nog meer gaan waarderen. Tijdens de eerste coronagolf bouwden we de nieuwe kas en was ik nog vaker in de tuin dan andere jaren. De kas geeft zoveel meer mogelijkheden om het seizoen te verlengen. Hij was eind april pas klaar dus toen kon ik niet profiteren van het voorjaar, maar de hele zomer en het najaar stond er groente in de tuin. Zelf nu het hartje winter is staat er weeuwenteelt en palmkool in de kas. Ook vond ik nog een paar plantuitjes die ik afgelopen voorjaar van een voorbijganger kreeg. Ik kon ze toen niet meer kwijt omdat de tuin al vol stond. Maar nu staan ze in de kas en ontkiemen goed, om straks het loof van te kunnen oogsten. Doordat deze kas in de zon staat kan ik ook vroeger beginnen met het uitplanten van de tomatenplanten in het voorjaar. Dat duurt natuurlijk nog even maar we gaan daar langzaam naar toe werken.

Interview

Ook waren er dit jaar verschillende interviews, onder andere met Stadstuinieren. Op een warme dag in juni kwam fotograaf Marieke Peereboom op bezoek in de moestuin en zaten we aan het kanaal onder de vlier, om nog wat van de schaduw en een zacht briesje te profiteren. Op de tuin was het warm maar wat een geluk dat het zo’n mooie dag was.

Populaire blogs op Moestuinhippie

Het aantal lezers op Moestuinhippie verdubbelde dit jaar en ik vind het altijd leuk om te zien wat al die nieuwe lezers opzoeken. Er wordt het meest gezocht naar informatie. Niet alleen voor het moestuinieren maar ook over inmaken word er veel gelezen.

Meest gelezen informatieve blog

Meest gelezen verhaal

Meest gelezen recept

A la Minute

Meest gelezen DIY

Dit waren alle rijtjes. Nu gaan we langzaam aftellen naar het nieuwe jaar en natuurlijk nieuwe plannen maken! En dat betekent: zaden bestellen als je dat nog niet gedaan hebt, een moestuinplan maken en een planning wanneer je wat gaat zaaien.

Ik ga komende week beginnen met het maken van plantenlabels en de zaaibakken schoonmaken. Gelukkig ben ik één dag voor de lockdown nog om een zak potgrond geweest dus die verhuist binnenkort van de kas naar de bijkeuken om alvast wat op te warmen. Ik heb er zin in!

Dank je wel

Lieve lezers van Moestuinhippie, dank je wel voor het lezen van mijn moestuinverhalen en hersenspinsels. Dank je wel voor jullie inspiratie, mailtjes, reacties en likes op Moestuinhippie, Facebook en Instagram. Het is fijn samen de wereld groener te maken en ik hoop dan ook dat we elkaar in 2021 blijven inspireren.

Voor nu wens ik iedereen een fijne jaarwisseling, geniet van familie en vrienden binnen de beperkende maatregelen en zorg goed voor elkaar. Tot in het nieuwe jaar!

Regenwater opvangen en gebruiken

Een gedachte over “Moestuinhippie kijkt terug op 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s